Cum a încasat Mihail Sadoveanu un pumn în nas de la soție din cauza amantei - Ana are carti!

Cum a încasat Mihail Sadoveanu un pumn în nas de la soție din cauza amantei

Un faimos cuceritor a fost Mihail Sadoveanu, desi se căsătorise “din mare dragoste” la doar 21 de ani cu Ecaterina Bâlu şi aveau împreună nu mai puţin de 11 copii.

La un moment dat, scriitorul a avut de înfruntat nervii soției sale, cea care, se spune, îi oferea libertatea necesară să calce strâmb. Toate însă, cu măsură. Când a văzut că lucrurile scapă de sub control, Ecaterina ar fi avut o reacție necontrolată.

„Lui Sadoveanu i se mai aprindeau călcâiele după doamnele vremii. Una dintre ele, Natalia Negru, prietenă de familie care se credea poetă, îşi îndesise vizitele în casa din Copou sub pretextul aducerii maestrului la corectat nişte versuri. Calitatea versurilor lăsa de dorit, dar vizitele doamnei continuau, determinându-i soţiei o reacţie neaşteptată, odată după plecarea vizitatoarei. Aşa micuţă cum era ea, i-ar fi tras un pumn în nas, zicându-i prozatorului: Auzi, eu n-am casă de stricat! Mojicule!”, a notat Mihai Stirbu în revista „Luceafărul”, citată de cultural.bzi.ro.

Ecaterina Bâlu n-a fost singura mare dragoste a scriitorului. După moartea ei, Sadoveanu s-a îndrăgostit de o femeie cu 40 de ani mai tânără, care îi era secretară. A şi luat-o de soţie, iar femeia i-a rămas alături până când acesta a decedat.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!