Cocoşatul de la Notre Dame CHIAR A EXISTAT!

Cocoşatul de la Notre Dame CHIAR A EXISTAT! Era pietrar și lucra la… catedrală

Catedrala Notre Dame a devenit celebră la nivel mondial datorită lui Victor Hugo. De când scriitorul a publicat „Notre Dame de Paris”, lăcaşul de cult a atras din ce în ce mai mulţi curioşi. Doar că unii au venit doar să îl viziteze, în timp ce alţii au ales să îl studieze, convinşi că ascunde o mulţime de secrete.

Construcţia catedralei Notre Dame a început în secolul al XII-lea, în timpul domniei regelui Ludovic al VII-lea, dar, potrivit unor surse, piatra de temelie – sau piatră unghiulară, aşa cum se mai numeşte – a fost aşezată de Papa Alexandru al III-lea, în anul 1163. Lăcaşul de cult s-a înălţat în mai bine de un secol, însă a fost finalizat abia la sfârşitul secolului al XXVIII-lea, când a fost ridicată celebra spirală, s-au montat garguii şi vitraliile.

Notre Dame nu şi-a căpătat celebritatea datorită faptul că regi şi regine şi-au unit acolo destinele. Nici măcar faptul că Napoleon a fost uns împărat în această catedrală nu a contat atât de mult. Notre Dame a devenit faimoasă datorită scriitorului Victor Hugo. El a adus-o în atenţia lumii întregi în clipa în care a publicat „Notre Dame de Paris”.

Notre Dame a intrat şi în atenţia pasionaţilor de alchimie

Interesant este că, potrivit unor manuscrise descoperite în urmă cu 10 ani şi care se află acum la Muzeul Tate, Cocoşatul a fost un personaj cât se poate de real. Mai mult, acesta era pietrar şi lucra chiar la Notre Dame, scrie a1.ro.

Indiciile care sugerează că personajul Quasimodo are la bază o persoană reală se găsesc în memoriile lui Henry Sibson, un sculptor britanic din secolul al XIX-lea. Acesta a fost angajat la catedrala franceză aproximativ în aceeaşi perioadă în care a fost scris romanul lui Hugo, iar jurnalul lui menţionează existenţa unui meşter lucrător în piatră cocoşat care muncea şi el la restaurarea clădirii. În scrierile lui, Sibson îl numeşte „Le Bossu”, care înseamnă, în franceză, „cocoşatul”.

Victor Hugo a început să scrie „Notre Dame de Paris” în 1828, iar cartea a fost publicată trei ani mai târziu. Însă nu doar iubitorii de carte şi-au demonstrat interesul pentru catedrală. Notre Dame a intrat şi în atenţia pasionaţilor de alchimie.

Aceştia susţin că uşa principală şi statuile din jur ascund, de fapt, reţeta prin care se poate obţine Piatra Filosofală. Iar dacă urmezi toate etapele, vei ajunge să obţii aur din absolut orice material. Teoria nu s-a demonstrat până acum…

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!