Ceasul lui Mihai Eminescu a fost vândut! La ce sumă s-a oprit licitația - Ana are carti!

Ceasul lui Mihai Eminescu a fost vândut! La ce sumă s-a oprit licitația

Ceasul de buzunar din argint, datat 1876, care a aparţinut poetului Mihai Eminescu, cu dedicaţie din partea junimiştilor, a fost adjudecat zilele trecute, în cadrul Licitaţiei „Istoria Românilor”, cu suma de 19.000 de euro, informează digi24.ro.

Preţul de pornire al lotului a fost de 5.000 de euro. Ceasul are mecanism cu armare manuală cu15 rubine şi este gravat pe capacul din spate cu iniţialele poetului, “M. E.”, încadrate de motive florale. Acesta este însoţit de cutie şi cheie pentru întoarcere.

Piesa este unicat şi a fost oferită cadou poetului din partea membrilor societăţii “Junimea”, în anul 1876.

În anul 1876, Eminescu era director al Bibliotecii Centrale din Iaşi, profesor suplinitor, revizor şcolar pentru judeţele Iaşi şi Vaslui, redactor la ziarul “Curierul de Iaşi”, continuând totodată să publice în revista “Convorbiri Literare”.

Piesa a fost expusă în cadrul expoziţiei, “Eminescu în arhive şi biblioteci particulare”, în Rotonda MNLR (Muzeul Naţional al Literaturii Române) în anul 2012.

Facebook Comments

Comentarii

  1. Ceasul care pentru o vreme a măsurat nemurirea poetului NU A PUTUT FI ACHIZIȚIONAT de Muzeul Literaturii Române sau oricare muzeu din țară???Nu a avut Statul Român această sumă? RUSINE !

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!