Cartea senzorială, în sprijinul copiilor speciali. E făcută… la croitorie - Ana are carti!

Cartea senzorială, în sprijinul copiilor speciali. E făcută… la croitorie

Pentru a veni în sprijinul copiilor, mai mulţi voluntari, românce din ţară şi din străinătate, au confecţionat o carte cu totul aparte. Realizată din fetru şi bumbac, cartea senzorială pare să fie o alternativă educativă excelentă la clasicul manual.

carte1Verdictul a fost dat de o fetiţă din Arad, care s-a declarat extrem de încântată de această carte, gândită să vină şi în sprijinul copiilor cu probleme de autism. Nicole a avut ocazia să parcurgă cartea într-o croitorie din Arad, unde a şi fost concepută una dintre pagini. „Cartea senzorială este proiectul nostru de suflet. Suntem 18, din ţară şi din străinătate, care ne-am unit într-un proiect de suflet şi vrem să donăm această carte Asociaţiei Autism Transilvania, din Cluj”, a spus Cristina Tomescu, participantă la proiectul „Cartea Senzorială”, citată de Glasul Aradului.

Cartea senzorială cu activităţi întregeşte o multitudine de activităţi realizate manual sau cu ajutorul maşinii de cusut şi gândite în aşa fel încât să îi poată ţine ocupaţi pe toţi copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi… până se plictisesc de ea. Cartea educativă pentru copii este realizată din fetru sau bumbac.

„Sunt pagini create de românce plecate în străinătate, Belgia, Moldova… din toate colţurile ţării. Dezvoltă foarte mult abilităţile senzoriale ale copiilor, dezvoltă foarte mult coordonarea mână-ochi, este foarte utilă, copiii, când sunt atât de mici, nu reuşesc să comunice altfel decât prin imagini”.

Detaliile paginilor conţin diferite personaje, animale, flori, anotimpuri, pot să propună activităţi matematice, activităţi de exersare a mişcărilor fine, învăţarea culorilor, fructelor, legumelor, legarea şireturilor şi multe altele.

„Este făcută din fetru, sunt litere prinse pe scai, cu activităţi, se folosesc nasturi; aici este o pagină cu emoţiile, cum ne simţim astăzi, suntem trişti, suntem veseli; zi şi noapte, culorile, foarte important pentru copii, să înveţe şi să asocieze culorile, apoi vestitul puzzle… pentru că este gândită pentru Crăciun, nu putea să lipsească brăduleţul”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!