Arheologii greci anunţă descoperirea mormântului lui Aristotel! + FOTO - Ana are carti!

Arheologii greci anunţă descoperirea mormântului lui Aristotel! + FOTO

“Există indicii clare că un mormânt antic găsit în zona Stagira, din centrul Macedoniei, este mormântul filozofului grec Aristotel”. Arheologul Kostas Sismanidis a anunţat descoperirea în cadrul unei conferinţe internaţionale dedicate celebrului filosof din Thessaloniki.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luând cuvântul la „Congresul Mondial dedicat lui Aristotel „, Sismanidis, a cărui echipă a petrecut 20 de ani săpând în zonă, a declarat că neobişnuita construcţie, în formă de potcoavă, descoperită în mijlocul laturii de sud a dealului Stagira, era la doar câteva zeci de metri de arcada agora. Mormântul avea un acoperiş din ţiglă făcută la atelierul regal de ceramică, fapt care “i-ar trăda” funcţia publică.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Printre artefactele găsite în zona mormântului se înscriu, conform descopera.ro, obiecte de ceramică şi mai mult de cincizeci de monede ce datează încă de pe vremea lui Alexandru cel Mare. Bolta atinge 10 metri înălţime, iar podeaua din marmură dreptunghiulară are în mijloc un turn bizantin.

Sismanidis a citat două surse literare, care, în opinia sa, indică faptul că populaţia din Stagira a transferat osemintele lui Aristotel din Eubeea (Evia), unde a murit în 322 î.Hr., la locul unde s-a născut. Manuscrisele la care s-a referit Sismanidis sunt la Biblioteca Marciana, şi anume biografia în arabă a lui Aristotel ce datează din a doua jumătate a secolului XI î.Hr.

Conform acestor documente, „când Aristotel a murit, oamenii din Stagira au adus înapoi, acasă, cenuşa lui, punând-o într-o urnă de cupru pe care în cele din urmă au depus-o într-o locaţie numită Aristotelion. De fiecare dată când oamenii aveau probleme sau întâmpinau greutăţi dificile, ei se adunau în acest loc, căutând sugestii pentru rezolvarea problemelor”, a explicat Kostas Sismanidis.

Potrivit lui Sismanidis, în baza sursele citate mai sus, ei au considerat că nu pot contesta veridicitatea informaţiilor care vizează transportarea şi îngroparea rămăşiţelor lui Aristotel în oraşul Stagira, instituirea unui altar la mormântul filozofului, onorurile postume şi stabilirea anuală a celebrării „aristotelice”.

4

„Noi credem, dar fără dovezi certe, avem doar aceste indicaţii puternice, că toate aceste dovezi pot contribui la demonstrarea aceastei versiuni”, a adăugat Sismanidis.

Conferinţa a fost organizată de Universitatea din Thessaloniki. Aristotel, considerat unul dintre cei mai importanţi filosofi, a fost elevul lui Platon şi profesorul lui Alexandru cel Mare.

Sursa foto

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!