Apariţie editorială: “Spintecătorul sorţii - Cartea oamenilor” de Miruna Drăghici - Ana are carti!

Apariţie editorială: “Spintecătorul sorţii – Cartea oamenilor” de Miruna Drăghici

Cum o promovează editura Eikon: Pentru orfanul MUGEN, moștenitorul clanului Daisho, viața este cel mai întunecat coșmar, bântuit de figura lui ONIDATE AMANO, cel care i-a masacrat familia și întregul neam.

Adăpostit în tainițele pământului, Mugen devine ”mai mult decât o jivină și mai puțin decât un om”, pornind pe calea însângerată a răzbunării. Lord Protector al împărăției, făptură cu tainice puteri neomenești, seniorul Amano năzuiește a stăpâni peste întreaga suflare omenească. Seducătoarea-i fiică, ONIMUSHA, stăpână peste cele mai întunecate forțe, înlănțuie simțirea și cugetul celor din jurul său. Există oare cineva în Yamatai care s-ar putea împotrivi celui care ”soarbe adevărul direct din inimă și sleiește voința cu fiece privire”? Să fie ÎMPĂRATUL, cel împovărat de terifiantele păcate ale străbunilor și propria-i nevolnicie, izolat de norod și părăsit de zei? Sau poate ascetul TOSHIAKI, cel ce pornește a răpune demonul încuibat la Palat, văzându-se însă nevoit a-și înfrunta proprii demoni?

Fantasy mistic și roman inițiatic, prima parte a trilogiei SPINTECĂTORUL SORȚII – CARTEA OAMENILOR, depășește granițele unui anumit gen, adunând, sub „ambalajul” de suprafață al fantasticului, filoane mitologice și ezoterice care precum călătoriile/probele inițiatice, alchimia, magia, șamanismul. Zei și făpturi fabuloase, tărâmuri ascunse, încleștări sângeroase, probe inițiatice și vise tantrice se-ntrețes în urzeala lumii din Yamatai; răzbunarea, trădarea și ambiția se războiesc cu lumina cunoașterii și forța dragostei iar urletul celor morți se-ncleștează de lumea celor vii.

Zămislit în foc, născut din lacrimi, sânge, dragoste și jertfă, SPINTECĂTORUL SORȚII se ridică deasupra lumii, deasupra morții și a destinului; dar ce se află dincolo de lume, dincolo de moarte și de ursită? Din negura unui trecut tainic, năzuind către viitorul încă neplăsmuit, se ivește figura lui Mugen, cel numit de oameni Maitreya, ultimul mare Învățător al omenirii;     să-l însoțim în cea mai însemnată dintre aventuri, în călătoria către ”pragul cel de pe urmă”!

Epoca istorică de inspirație este cea de început a Imperiului japonez, dominată de cultul Shinto – al spiritelor naturii, rămasă în imaginarul colectiv nipon drept epoca zeilor, demonilor și marilor eroi, cu mult înainte de constituirea, ca atare, a castei samurailor. SPINTECĂTORUL SORȚII oferă cititorului misterul unui trecut în care supranaturalul și magia domneau peste lume, întâlnirea cu ființe fantastice, fiorul aventurilor ce poartă personajele mult dincolo de propriile limite, dincolo de limitele gândirii convenționale.

Cartea beneficiază de numeroase ilustrații color ale autoarei Miruna Drăghici, realizate în stilul stampelor japoneze.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!