Apariţie editorială: „Iubire cu i mic“ de Francesc Miralles - Ana are carti!

Apariţie editorială: „Iubire cu i mic“ de Francesc Miralles

Cum o promovează editura Humanitas Fiction: romanul “Iubire cu „i“ mic” de Francesc Miralles, apărut în colecția Raftul Denisei, este o bijuterie literară despre istoria plină de magie a lucrurilor mărunte şi s-a aflat pe lista celor mai bine vândute cărți în Spania, Statele Unite și Germania, fiind tradus deja în peste 20 de limbi.

Francesc Miralles este coautorul bestsellerurilor Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (împreună cu Care Santos, publicat de Editura Humanitas Fiction) și Ikigai. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită (împreună cu Hector Garcia – Kirai –, publicat de Editura Humanitas).

0be84a9a-a428-4b41-a3ab-2895be50fd66„O poveste scrisă cu multă inteligență lingvistică despre dragoste, limbă, Barcelona și pisici, care ne convinge că în viață nu trebuie să fii singur. Emoționantă și plină de umor, Iubire cu i mic e dovada că Efectul fluturelui se poate aplica la scară umană.“ Mark Dunn

Samuel de Juan, un universitar barcelonez de vârstă mijlocie, care se pierde în cercetarea cuvintelor, a limbilor și a dicționarelor de sensuri rare, își petrece prima zi din an ca de obicei, în singurătate. Un oaspete nepoftit, motanul pe care-l numește Mishima, după scriitorul său japonez preferat, se instalează în apartamentul profesorului, schimbându-i acestuia viața.

Scriitor, jurnalist și muzician, Francesc Miralles s-a născut în 1968 la Barcelona. A urmat inițial cursuri de jurnalism la Universitatea Autonomă din Barcelona, abandonate după patru luni, apoi de filologie engleză, la care a renunțat după terminarea anului trei pentru a călători și astfel a ajuns să trăiască pentru o vreme în Croația și Slovenia în timpul războiului iugoslav, experiență redată în Café Balcanic (2004).

Revenit la Barcelona, a studiat germana la Universitatea Centrală. După absolvire, a făcut un masterat în editare. A coordonat colecții de dezvoltare personală, semnând și câteva lucrări sub pseudonim, experiență reflectată în primul său roman, Barcelona Blues (2005). După ce a obținut Premiul Gran Angular 2001– cu romanul pentru tineret Un haiku per a l’Alícia, a hotărât să se dedice scrisului.

Francesc Miralles a publicat de-a lungul timpului o mare varietate de lucrări de ficțiune și nonficțiune – romane, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii și tineret, thrillere –, singur sau în colaborare, unele fiind recompensate cu premii de notorietate și traduse în 30 de țări.

În 2007 i s-a acordat Premiul Columna Jove pentru romanul pentru tineret Interrail. Publicat în 2008, romanul Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (El mejor lugar del mundo es aquí mismo; Humanitas Fiction, 2017), scris împreună cu Care Santos, a cunoscut deja traduceri în peste 20 de țări. În 2009 a primit, împreună cu Álex Rovira, Premiul Torrevieja pentru romanul Última respuesta. Cei doi au mai semnat câteva cărți vândute în sute de mii de exemplare și traduse în peste 12 limbi. Împreună cu Héctor García (Kirai), Miralles a publicat în 2016 bestsellerul IKIGAI.Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită (Humanitas, 2017). Dintre romanele sale, de mare succes la public s-au bucurat El quinto mago (2009), El cuaderno de Aroha (2013) și La lección secreta (2015).

Romanul Iubire cu „ i“ mic (Amor en minúscula, 2006; Humanitas Fiction, 2017), tradus în peste 20 de limbi, își află continuarea, în 2014, într-o carte despre frumusețea imperfecțiunii și a lucrurilor efemere, Wabi-sabi.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!