Ultima carte a lui Stephen Hawking a fost lansată. Ce spune despre Dumnezeu şi viaţa după moarte - Ana are carti!

Ultima carte a lui Stephen Hawking a fost lansată. Ce spune despre Dumnezeu şi viaţa după moarte

În „O scurtă istorie a timpului“, profesorul Stephen Hawking era echivoc cu privire la posibilitatea existenţei unui creator, afirmând că „găsirea unei teorii complete a universului ar permite omenirii să cunoască mintea lui Dumnezeu“.

Dar în ultima sa carte, „Brief Answers To The Big Questions“ („Răspunsuri scurte la marile întrebări”), astrofizicianul afirmă: „Nimeni nu a creat Universul… Probabil că nu există paradis şi nici viaţă după moarte.“.

Cu puţin timp înainte de a muri, profesorul Hawking a început să compună răspunsurile la 10 întrebări fundamentale care i se adresau frecvent de către cititori încă de la publicarea „A Brief History of Time” în 1988. Savantul încearcă să răspundă unor întrebări complexe, precum: „Există Dumnezeu?”, „Cum a început totul?”, „Va putea specia umană să supravieţuiască pe Terra?” sau „Vor fi oamenii depăşiţi de inteligenţa artificială?”.

„Fiecare dintre noi este liber să creadă în ce vrea şi în viziunea mea simpla explicaţie este că nu există Dumnezeu”, a spus astrofizicianul, potrivit The Telegraph. „Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne decide soarta. Asta mă conduce la o descoperire profundă: probabil că nu există paradis şi nici viaţă după moarte. Cred că credinţa în viaţa de apoi este doar o gândire pozitivă”.

Celebrul fizician a sugerat că ingineria genetică ar crea o nouă rasă umană care ar putea distruge restul omenirii. Cartea este o colecţie de articole şi eseuri lăsate de Hawking care avertizează şi cu privire la pericolul manipulării ADN.

“Adu-ți aminte să privești la stele și nu la picioarele tale”

”Timp de secole s-a crezut că oamenii cu handicap ca mine trăiesc sub un blestem dat de Dumnezeu. Prefer să cred că totul poate fi explicat într-un fel de legile naturii”, spune profesorul.

De asemenea, Hawking mai spune că există viață extraterestră, că inteligența artificială ar putea depăși omenirea, iar călătoria în timp nu poate fi exclusă. El susține că în câteva sute de ani vom putea călători oriunde în Sistemul Solar.

Mesajul final al lui Hawking către cititori este unul plin de speranță. Încercând să răspundă la întrebarea “Cum putem modela viitorul?” în capitolul final al cărții, omul de știință scrie: “Adu-ți aminte să privești la stele și nu la picioarele tale”.

Lucy Hawking, care a asistat la lansarea cărţii, a fost întrebată cum s-a simţit să audă din nou vocea tatălui ei prin intermediul celebrului dispozitiv computerizat folosit de savant. „A fost foarte emoţionant. M-am întors pentru că îmi venea să plâng. Uneori simt că este încă aici pentru că vorbim despre el şi îi auzim vocea şi vedem imagini cu el, apoi ne amintim că ne-a părăsit”. Fratele ei, Timothy, a spus că în timp ce a citit noua carte putea auzi vocea tatălui lui „răzbătând din pagini”. El a adăugat: „A fost foarte drăguţ să mă conectez cu el în acest fel”.

Astrofizicianul Stephen Hawking, care a murit pe 14 martie 2018, a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului. Este autorul popularelor cărţi „O scurtă istorie a timpului” (1988) şi „Universul într-o coajă de nucă” (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!