Tom Hanks a publicat primul său roman, dar criticii nu au fost prea încântați. Despre ce este vorba în el - Ana are carti!

Tom Hanks a publicat primul său roman, dar criticii nu au fost prea încântați. Despre ce este vorba în el

Romanul de debut al actorului Tom Hanks, câștigător al două premii Oscar, a fost o „eliberare de presiunea nesfârșită” de a face filme, după cum s-a exprimat autorul. Cartea “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece” este inspirată din propria sa carieră, însă nu a fost prea bine primită de critici.

În The Sunday Times, David Sexton a descris cartea ca fiind „Hanks care face filme” și a spus că scriitura nu l-a impresionat deloc. Tim Adams, de la The Observer, a afirmat că romanul „surprinde monotonia Hollywood-ului, dar îi lipsește capacitatea de a da viață personajelor”.

Tom Hanks 1
Romanul de debut al lui Tom Hanks

Tom Hanks nu este însă deranjat de recenzii, scrie Adevărul. El spune că „slujba lui de zi ca vedetă de cinema” l-a învățat să primească orice critică și că a devenit „mai puternic când vine vorba de a fi cu adevărat sfâșiat”.

Intriga romanului este centrată pe lansarea unui lungmetraj, “un colosal film de acţiune cu supereroi, plin de vedete şi realizat cu un buget de mai multe milioane de dolari”.

Cartea “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece” poate fi cumpărată (deocamdată, în limba engleză) de AICI

Tom Hanks a creat şi trei benzi desenate care au legătură cu romanul

Potrivit unui sinopsis al cărții publicat de Penguin Random House, Making of Another Major Motion Picture Masterpiece se desfășoară în trei părți distincte. Cartea spune istoria unei cărți de benzi desenate, de la începuturile sale, la sfârșitul anilor 1940, până la publicarea din anii ’70, înainte ca un mare regizor de la Hollywood „să decidă să o transforme într-un film contemporan cu supereroi”.

Tom Hanks a creat şi trei benzi desenate care sunt cruciale pentru intriga inclusă în romanul său de debut. 

Inspirat din propria viață, romanul tratează inclusiv comportamentul negativ pe care Tom Hanks recunoaște că l-a manifestat uneori în timpul filmărilor.

Nu toată lumea este în cea mai bună formă în fiecare zi pe un platou de filmare. Am avut zile dificile în care am încercat să fiu un profesionist atunci când viața mea se destrăma în mai multe feluri. Iar mie mi se cerea exact atunci să fiu amuzant, fermecător și iubitor.

Tom Hanks

Deși Hanks a recunoscut că nu se comportă întotdeauna bine în timpul filmărilor, actorul din Forrest Gump a precizat că singurul „păcat capital” în cinematografie este acela de a irosi timpul unei producții.

Cartea “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece” poate fi cumpărată (deocamdată, în limba engleză) de AICI

Unele personaje sunt descrise în roman ca fiind „plângăcioase”, „niște epave”, „distruse”

Ceea ce e inacceptabil să se întâmple la un film este ca cineva să se joace cu programul sau cu durata filmărilor sau cu bugetul. Acesta este un păcat capital în industria cinematografică. Publicul ar fi uimit să vadă câți oameni știu că pot scăpa basma curată și cărora chiar li se spune că pot scăpa basma curată, pentru că întreaga producție depinde de ei.

Tom Hanks

Unele personaje sunt descrise în roman ca fiind „plângăcioase”, „niște epave”, „distruse”. Hanks a respins însă râzând întrebările referitoare la anumite figuri din industria cinematografică care ar fi putut inspira intriga.

Colecţia de nuvele “Caractere atipice”

“The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece” este cea de-a doua carte a actorului american. În 2017, el a publicat “Uncommon Type”, o colecţie de nuvele, care a apărut și în România, sub titlul “Caractere atipice”.

Cartea “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece” poate fi cumpărată (deocamdată, în limba engleză) de AICI

Cartea “Caractere atipice” poate fi cumpărată de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!