Saddam Hussein, autorul unui roman de dragoste! Cartea e disponibilă online - Ana are carti!

Saddam Hussein, autorul unui roman de dragoste! Cartea e disponibilă online

Saddam Hussein a publicat un roman de dragoste, cu câțiva ani înainte de a fi executat.

husseinCartea se numește „Zabiba și Regele” și a fost publicată în 2000, cu câțiva ani înainte ca Saddam Hussein, fostul dictator al Irakului, să fie capturat și executat. Este un roman de dimensiuni modeste – are vreo 160 de pagini și nu vă imaginați că a fost vreun bestseller (deși a primit şi câteva recenzii pozitive), însă agenții CIA au citit cu mult interes cartea scrisă de răposatul tiran, scrie Evenimentul Zilei.

Acțiunea romanului se desfășoară în urmă cu câteva mii de ani și prezintă o idilică poveste de dragoste între un rege irakian și o țărancă pe nume Zabiba. Criticii consideră romanul ca fiind unul de propagandă, o alegorie stângace pentru relația dintre răposatul dictator și poporul care-l adoră. Multe dintre dialogurile personajelor sunt, de fapt, discuții despre religie, naționalism și alte aspecte mai puțin romantice, dar cât se poate de politice. Romanul schițează modest în cuvinte și o scenă de sex destul de dubioasă, între un păstor și o ursoaică, o metaforă, cred criticii, pentru relația dintre Irak și Rusia.

Cartea este disponibilă online și are prețuri cuprinse între 12 și 22 de dolari. Agenții CIA mărturisesc că au rezerve în a crede că ar fi fost scrisă de Saddam Hussein în persoană, ci mai degrabă de scriitori anonimi pe care i-a obligat să-i transpună într-un roman ideile propagandistice, sub supravegherea sa atentă.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!