Cea mai veche librărie Humanitas a devenit un magazin cu tematică japoneză Takumi în luna aprilie. Magazinul a fost inaugurat în această săptămână în prezența ambasadorului
Ștefan Liiceanu, fiul lui Gabriel Liiceanu, a deschis un magazin cu tematică japoneză Takumi, în locul celei mai vechi librării Humanitas din București, situată pe Calea Victoriei.
Librăria Humanitas din Fundul Curții a fost închisă după un sfert de secol de existență. Întregul proiect a fost gândit și coordonat de Ștefan Liiceanu. Ștefan Liiceanu (41 de ani) a plecat la 19 ani cu o bursă în Japonia. A rămas să lucreze acolo într-o bancă din Tokyo ca analist financiar și, ulterior, ca director economic. În 2011 a revenit în țară, după 17 ani în care a locuit în Japonia.
Cea mai veche librărie Humanitas a fost deschisă în 1991
„După 17 ani petrecuți în Japonia și o perioadă de căutare a celor mai buni furnizori, mici ateliere și firme de familie care își păstrează și își transmit meșteșugul de multe generații, Ștefan Liiceanu a reușit să transforme ideea Takumi într-un spațiu în care experiența niponă te cucerește încă de la intrare”, scrie profit.ro, citând un comunicat al Humanitas.
Humanitas din Fundul Curții este una dintre cele patru librării Humanitas din București și a fost deschisă în 1991. Între timp au mai apărut Humantias Kretzulescu, Humanitas Auchan (în galeria comercială Auchan din Titan) și Humanitas Cișmigiu.
Ce vei găsi în magazinul Takumi?
Magazinul Takumi va cuprinde carte, muzică japoneză și produse conexe nipone – ceai, ceainice, păpuși, basoreliefuri etc.
Societatea Librariile Humanitas face parte din Grupul Humanitas alături de Editura Humanitas, Humanitas Multimedia, Humanitas Fiction și Humanitas Digital. Rețeaua are 15 librării care comercializează atât cărțile Humanitas, cât și pe cele ale altor 300 de edituri, alături de audiobook-uri, muzică, filme etc.
Humanitas SA este controlată de Gabriel Liiceanu cu peste 90% din acțiuni și deține, la rândul său, peste 90% din capitalul Librăriile Humanitas SA.