Robert de Niro va juca rolul Papei într-un film bazat pe o nuvelă despre un caz faimos - Ana are carti!

Robert de Niro va juca rolul Papei într-un film bazat pe o nuvelă despre un caz faimos

Robert de Niro va juca rolul lui Papa Pius al XI-lea, din secolul al XIX-lea, într-un film ce va rivaliza cu pelicula “Edgardo”, în regia lui Spielberg, despre scandalul din sânul bisericii catolice, legat de răpirea unui copil de 6 ani, potrivit nme.com, citat de bzi.ro.

erfe
Spielberg l-a ales pe Mark Rylance să joace rolul lui Papa Pius al XI-lea în “Edgardo”, pelicula ce spune povestea lui Edgardo Mortara, copilul care a fost răpit de la părinţii săi evrei de forţele de ordine din Bologna, în 1857, şi a fost crescut în sânul bisericii catolice sub protecţia Papei.

Papa Pius al XI-lea a refuzat rugăminţile lui Mortara de a se întoarce acasă, la părinţii săi, iar în final băiatul a devenit preot.

Spielberg trebuia să realizeze filmul cu producătorul hollywoodian de top Harvey Weinstein, dar înţelegerea lor a fost anulată în aprilie. Astfel, Harvey Weinstein va fi producătorul unui film rival, cu De Niro în rolul Papei, care va fi regizat de Baltasar Kormakur, cunoscut pentru filmul “Everest”.

Filmul lui Weinstein este bazat pe o nuvelă despre cazul lui Mortara, “The Kidnapping Of Edgardo Mortara”, scrisă în 1997 de David Kertzer. Scenariul adaptat va fi semnat de Jeremy Brock, cel care a realizat şi scenariul pentru “The Last King Of Scotland”. Filmările vor începe în luna ianuarie.

Filmul lui Spielberg se va concentra pe viaţa lui Mortara la maturitate, în timp ce filmul lui Weinstein prezintă răpirea în sine.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!