Povestea din spatele poveştii “Elefantul în bostănărie” de Dan Doboş. De ce toată lumea a crezut că autorul a scris despre… Andreea Marin… ?!!! – Ana are carti!

Povestea din spatele poveştii “Elefantul în bostănărie” de Dan Doboş. De ce toată lumea a crezut că autorul a scris despre… Andreea Marin… ?!!!

Fiecare roman are în spate o altă poveste… cea a scrierii lui. Iar Dan Doboş, autorul cărţii “Elefantul în bostănărie” (editura Tritonic), a fost solicitat într-un interviu să dezvăluie cum a ajuns să scrie romanul care a dat naştere unei adevărate mode printre liceeni.

Istoria e de-a dreptul amuzantă. Puțină lume știe că printre atribuțiile mele la ziarul Evenimentul era și coordonarea unui supliment absolut superb, Forever Young, scris de liceeni. Mulți dintre jurnaliștii Iașului și-au făcut ucenicia acolo. În 1999, mă pasiona felul în care scriau și trăiau niște adolescenți absolut remarcabili. Vorbeam cu ei vrute și nevrute, iar Elefantul… a început ca o joacă în continuarea acelor discuții, dar și ca o nostalgie a romanului meu de tinerețe, pierdut printre colegi. Sigur că m-am inspirat dintre cei pe care îi cunoșteam sigur că personajul principal are nuanța autobiografică pe care orice autor începător se simte dator să o exploreze, dar de aici și până la a o căuta pe Ilinca printre ziaristele ieșene ajunse celebre, e cale lungă. Cale pe care unii s-au avântat, presupunând că Ilinca ar fi nici mai mult nici mai puțin decât… Andreea Marin, cu care nu cred că m-am intersectat mai mult decât o singură dată în viață, pe vremea când eram amândoi tineri jurnaliști la Iași. S-au mai pomenit și alte nume, vă las pe dumneavoastră să le căutați. Mare noroc că sunt căsătorit cu prietena mea din liceu, că altfel ar fi fost fum de divorț. Și totul fiindcă am ales să scriu la persoana I. Mare greșeală!”, a spus Dan Doboş.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate