“Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici devine thriller ardelenesc! Cine ar fi crezut?!

Thriller ardelenesc după “Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici! Cine ar fi crezut?!

S-a gândit cineva atunci când a citit “Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici ca într-o bună zi nuvela va sta la baza unui… thriller ardelenesc?! Eu, sigur nu!

Şi totuşi s-a întâmplat! Mai mult, pelicula, filmată în munţii Apuseni, are recenzii extrem de bune în presa străină.

s1.ziareromania.roCei de la ziare.com au stat de vorbă cu regizorul Marian Crişan (foto), aflat la al treilea lung-metraj al său, “Orizont”, care pleacă de la nuvela “Moara cu noroc” şi care intra in cinematografele din Romania din 12 februarie.

“Orizont” a avut premiera internaţională la finele anului trecut. Cum a fost el primit?
Filmul nu a fost văzut prin prisma adaptării dupa “Moara cu noroc”, deoarece nuvela nu e cunoscută pe plan internaţional. A fost interesant deoarece ei au receptat filmul aşa cum ne şi doream, ca un thriller de atmosferă, un thriller atipic, care vine dintr-o cinematografie care nu are o tradiţie în acest gen.
Presa centrală a scris despre “Orizont” că este un thriller. Dumneavoastră cum l-aţi caracteriza în câteva cuvinte?
E un thriller, cum spuneam, atipic, l-am numit şi “ardelenesc”, deoarece are un ritm mai lent, o “fierbere” la foc mic.
Presa străină l-a asemănat, ca atmosferă şi chiar coloană sonoră, cu filmele lui Hitchcock. E o asemănare fericită sau nu?
“Orizont” poate fi văzut şi în cheia asta “hitchcockiană”. E doar o trimitere care e legată şi de muzica din filmul nostru.

Tot interviul, aici

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!