Volumul de memorii al lui Prince, „The Beautiful Ones”
memorii Prince

Volumul de memorii al lui Prince, „The Beautiful Ones”, vede lumina tiparului

UPDATE 2019. „The Beautiful Ones”, volumul de memorii pe care Prince l-a lăsat neterminat, va fi lansat pe 29 octombrie 2019.

Editura Random House a anunţat că „The Beautiful Ones” va reprezenta manuscrisul artistului american completat cu imagini rare, note explicative şi versuri.

Anunţată cu câteva săptămâni înainte de moartea lui, în 2016, cartea va cuprinde o introducere scrisă de Dan Piepenbring de la New Yorker, pe care Prince îl alesese drept colaborator. Volumul va avea 288 de pagini și este lansat în parteneriat cu administratorii averii artistului.

În 2018, agentul literar Esther Newberg declarase că Prince a lasat peste 50 de pagini scrise de mână.

„«The Beautiful Ones» este povestea personală a transformării lui Prince Rogers Nelson în Prince pe care îl ştim. Povestea unui copil care a absorbit lumea din jurul lui şi a creat o viziune artistică şi o viaţă, înainte ca hit-urile şi faima să îl definească”, a transmis Random House.

Cartea va urmări evoluţia lui Prince din copilărie, primii ani ca muzician şi până la celebritatea internaţională. Au fost folosite scrierile lui Prince, un album al artistului cu tăieturi din ziare şi reviste şi foile cu versurile scrise de mână de el pentru multe dintre piesele emblematice.

Prince a murit pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente.

PRINCE A MURIT! Una din ultimele lui dorinţe a avut legătură cu o… carte

memorii Prince
 

(articolul din 2016) Prince, idolul multor generaţii, a murit la vârsta de 57 de ani.

Prince a fost găsit fără suflare în studioul său de înregistrări, Paisley Park, din Chanhassen, Minnesota. Potrivit Minneapolis Star-Tribune, primii paramedici care au sosit la apelul făcut la numărul de urgenţă 911 au efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes.

În urmă cu o săptămână, el fusese spitalizat de urgenţă, după ce s-a simţit rău în avionul său privat, a anuntat RTV. Aeronava a aterizat de urgenţă în Illinois, iar după trei ore de îngrijiri medicale a fost externat. La momentul respectiv, reprezentanţii lui Prince au spus că motivul internării a fost o gripă rebelă. Un concert pe care trebuia să-l susţină pe 7 aprilie, la Atlanta, a fost anulat.

„Aceasta este prima carte pe care o scriu”

Fix cu o lună în urmă, Ştirile PRO TV anunţau că Prince îşi dorea enorm să-şi lanseze memoriile. Artistul declarase că volumul, programat pentru sfârșitul lui 2017, va debuta cu prima sa amintire, iar mai apoi îi va purta pe cititori într-o călătorie prin viaţa sa.

Cartea, intitulată ‘The Beautiful Ones”, „va duce cititorii într-o călătorie nonconformistă și poetică” prin viața și muzica starului, potrivit unui comunicat de presă oficial. Cartea de memorii urma să mai conţină detalii „despre familia sa și despre oamenii, locurile și ideile ce i-au aprins imaginația creativă”. Plus povești din spatele muzicii ce a schimbat lumea.

Aceasta este prima carte pe care o scriu. Fratele meu Dan mă ajută cu asta. Este un critic bun și de asta am nevoie. Nu este un tip care spune ‘da’ la orice și este de un real ajutor”, declarase Prince.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!