Filme făcute după cărți. "Viața mincinoasă a adulților" și "Zgomotul alb"
filme făcute după cărți

Filme făcute după cărți. „Viața mincinoasă a adulților” și „Zgomotul alb”, ecranizări disponibile pe Netflix

Încă două filme făcute după cărți, „Viața mincinoasă a adulților” și „Zgomotul alb”, pot fi vizionate la ora actuală pe Netflix.

În lista celor mai recente filme difuzate în rețeaua Netfix se află și ecranizările a două romane din colecția Anansi. World Fiction. Viața mincinoasă a adulților de Elena Ferrante (traducere de Cerasela Barbone) este unul dintre cele șase titluri cu care a debutat colecția, în toamna anului 2020. Zgomotul alb de Don DeLillo este un roman care urmează să sosească din tipografie într-o ediție nouă, în traducerea regretatului Horia Florian Popescu.

Viața mincinoasă a adulților, a patra carte a Elenei Ferrante care a fost ecranizată

Creată sub forma unui serial în șase episoade, adaptarea romanului Viața mincinoasă a adulților a fost regizată de Edoardo De Angelis. Protagoniste: Giordana Marengo în rolul Giovannei și Valeria Golino în rolul Vittoriei, matușa ei misterioasă.

Serialul și romanul Elenei Ferrante urmăresc tranziția Giovannei din copilărie către adolescență în perioada anilor ’90, în Napoli. Lumea interioară a Giovannei se prăbușește când își aude tatăl spunând că fața ei își pierde drăgălășenia și începe să semene cu cea a disprețuitei mătuși Vittoria.

Viața ei devine o căutare chinuitoare a oglinzii în care să se poată vedea cu adevărat. Giovanna se caută pe sine în două orașe înrudite ce se urăsc reciproc. Orașul Napoli al înălțimilor și al rafinamentului și același oraș, dar al adâncurilor, un loc al excesului și al vulgarității. Fata se mișcă între cele două realități înainte și înapoi, fără a găsi răspunsuri sau o cale de a se salva. Va ajunge în schimb la o maturizare nedorită, care nu e nici pe departe atât de frumoasă pe cât crezuse.

Viața mincinoasă a adulților este cea de-a patra carte ecranizată a Elenei Ferrante după Prietena mea genială, Iubire amară și Zilele abandonului.

Cartea Viața mincinoasă a adulților poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Zgomotul alb, un film elogiat de critici și premiat recent la Veneția

Cel de-al doilea film adaptat după un roman din colecția Anansi este Zgomotul alb. Pelicula transpune pe ecran romanul omonim al scriitorului american Don DeLillo. În rolurile principale: Adam Driver, Greta Gerwig și Don Cheadle. Regia: Noah Baumbach.

 Zgomotul alb este primul lungmetraj regizat de Baumbach care nu se bazează pe o poveste originală, scrisă de el. Filmul a fost elogiat de critici și premiat recent la Veneția.

Considerat una dintre capodoperele lui Don DeLillo, Zgomotul alb urmărește un an din viața lui Jack Gladney. Acesta este șeful unei catedrei de studii despre Hitler, în ciuda faptului că nu vorbește germana. Existența lui idilică e tulburată de apariția unui nor toxic care-l pune în fața unei amenințări reale.

Zgomotul alb este o combinație strălucită de satiră socială și investigație metafizică. Don DeLillo scoate la lumină consumerismul sălbatic, suprasaturația media din viețile noastre și intelectualismul mărunt.

Cartea Viața mincinoasă a adulților poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!