"Circe" de Madeline Miller - Ana are carti!

“Circe” de Madeline Miller

Nu m-am tăvălit niciodată după “Legendele Olimpului”. Lectură obligatorie în copilăria mea, am bifat-o (cu reală plăcere) la vremea respectivă, dar nici că m-am mai întors asupra celor două volume.

Recunosc că principala problemă a fost că m-am încurcat în numele romane şi cele greceşti ale zeităţilor, eu fiind familiarizată cu primele, deci îţi dai seama ce haos s-a creat în mintea mea când am deschis cărţile semnate de Alexandru Mitu. Îmi amintesc şi azi schema pe care am desenat-o cu genealogia mitologică (cine cu cine…  ştii tu ce 🙂 ) şi care erau numele corespondente la “ceilalţi”.

Aşa ca ultra-premiatul roman semnat de Madeline Miller, “Circe”, nu s-ar fi calificat în mod normal pe lista mea de lecturi. Mai ales că l-am văzut pe TOATE paginile de instagram, fotografiat în cele mai neobişnuite compoziţii, pomenit la fiecare colţ de stradă…  Şi ştii că într-un astfel de caz, eu de obicei mă întorc cu spatele şi iau de pe noptieră… Marcel Proust 🙂 .

Însă…

Pe coperta 3 scrie negru pe alb: “Prima vrăjitoare a literaturii occidentale: Circe”. Şi am tresărit. Şi mi-am spus: “Pe barba lui Merlin” (că tot suntem în zonă 🙂 ), aşa e!, Circe, personajul acela, care traversează atât de razant legendele mitologice că practic rişti să-l ratezi dacă clipeşti, despre care eu nu-mi amintesc decât că i-a transformat pe oamenii lui Odiseu în porci, este de fapt prima vrăjitoare a literaturii occidentale.

Aaaaaaa!!! Păi, stai că se schimbă lucrurile!!! O carte care îi repovesteşte şi îi îmbogăţeşte lui Circe istoria TREBUIE citită!!!

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!