Cea mai veche epavă intactă a unei nave, descoperită în Marea Neagră. Legătura acesteia cu Odiseea lui Homer + VIDEO - Ana are carti!

Cea mai veche epavă intactă a unei nave, descoperită în Marea Neagră. Legătura acesteia cu Odiseea lui Homer + VIDEO

Cea mai veche epavă întreagă a unei nave a fost descoperită pe fundul Mării Negre. Este vorba despre o ambarcațiune grecească de comerț, care s-a scufundat în urmă cu 2.400 de ani.

Descoperirea a fost făcută într-un cimitir al navelor din Marea Neagră, unde au mai fost găsite alte 60 de vase.

O echipă de cercetători din cadrul Proiectului Arheologic Maritim al Mării Negre a făcut această descoperire incredibilă. Totul s-a petrecut la sfârșitul anului 2017, scrie Daily Mail, citat de Libertatea.

Designul navei este cu totul deosebit, el mai putând fi întâlnit doar pe vasele din lut antice expuse la Muzeul Britanic. Imaginile de pe vasele din lut îl arată pe Ulise (eroul din Odiseea – poem scris de Homer) legat de catargul unei nave similare în timp ce încearcă să reziste chemării sirenelor.

AN00007497_001_l

Nava a fost găsită la aproximativ 60 de kilometri de coasta Bulgariei, la o adâncime de aproape 2 kilometri. La acea adâncime, în Marea Neagră, nu mai există oxigen, ceea ce a ajutat la conservarea navei.

În trecut, fragmente ale unor vase mai vechi de 3.000 de ani au mai fost descoperite în Marea Neagră, însă niciodată nu a fost găsită o navă întreagă atât de veche.

Cel mai probabil, ambarcațiunea s-a scufundat în timpul unei furtuni, departe de țărm. Specialiştii cred că la bord se aflau între 15 și 25 de oameni la momentul producerii tragediei, iar rămășițele lor ar putea fi ascunse în zonă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!