Cea mai timpurie consemnare din „Odiseea“, descoperită în sudul Greciei - Ana are carti!

Cea mai timpurie consemnare din „Odiseea“, descoperită în sudul Greciei

O echipă de arheologi a descoperit o placă antică pe care sunt inscripţionate 13 versuri din Odiseea lui Homer, pe locul oraşului antic Olympia, din sudul Greciei. Aceasta ar fi cea mai timpurie consemnare a poemului epic, a declarat ministrul grec al culturii, scrie The Guardian.

Fragmentul descoperit este din cartea a 14-a şi descrie întoarcerea lui Ulise pe insula Itaca, patria sa.

Placa a fost descoperită după trei ani de excavări realizate de Serviciile de Arheologice Greceşti, în colaborare cu Institutul German de Arheologie, scrie Adevărul. A fost găsită în apropierea ruinelor templului lui Zeus, pe locul unde se desfăşurau jocurile olimpice, în vestul Peloponezului.

Compus în secolul VIII î. Hr, poemul epic atribuit lui Homer a fost transcris în epoca creştină pe un pergament din care au fost descoperite doar câteva fragmente, în Egipt.

Cercetătorii sunt de părere că fragmentul găsit este din secolul III, însă data urmează să fie verificată. Totuşi, conform ministrului culturii, placa rămâne „un exponat istoric şi literar minunat”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!