Cinci americani au fost condamnați la… cultură cu executare pentru vandalizarea unei școli - Ana are carti!

Cinci americani au fost condamnați la… cultură cu executare pentru vandalizarea unei școli

Cinci adolescenți americani au fost condamnați de un tribunal din Virginia să citească 35 de cărți, să vizioneze 14 filme și să viziteze câteva muzee.

Cei cinci au vandalizat o școală din apropiere de Baltimore, inscripționând pe pereții acesteia diverse sloganuri. Școala, cu o singură încăpere, este monument istoric, a fost construită la anul 1892 și a fost destinată elevilor afro-americani.

Niciunul dintre cei cinci tineri infractori nu are antecedente penale, iar judecătorul care i-a audiat a declarat că adolescenții au acționat doar din teribilism, fără să aibă conștiința gravității faptelor comise. Drept pentru care i-a condamnat la… cultură, scrie reporterntv.ro.

Printre cele 35 de romane pe care adolescenții sunt obligați să le citească se numără „The Sun Also Rises” (tradus în română cu titlul „Fiesta”) de Ernest Hemingway, „Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee, „Vrăjitoarele din Salem” de Arthur Miller și „Culoarea purpurie” de Alice Walker.

Printre cele 14 filme pe care cei cinci au fost condamnați să le vizioneze se regăsesc „Lincoln” de Steven Spielberg și drama istorică „12 Years a Slave”, distins, în 2014, cu premiul Oscar pentru cel mai bun film.

De asemenea, junii infractori au fost obligați de instanță să viziteze Muzeul Holocaustului din Washington, precum și Muzeul Național de Istorie Americană. După această baie de cultură, condamnații vor trebui să redacteze un eseu despre motivele care i-au îndemnat să vandalizeze școala și să furnizeze instanței rezumate ale lecturilor și vizionărilor la care au fost condamnați.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!