Casa din Cuba a lui Ernest Hemingway, restaurată pe banii SUA + FOTO - Ana are carti!

Casa din Cuba a lui Ernest Hemingway, restaurată pe banii SUA + FOTO

Fondul Finca Vigia a strâns suma de 900.000 de dolari pentru salvarea bunurilor care i-au aparţinut scriitorului american, laureat al Premiului Nobel, Ernest Hemingway, păstrate în Casa Muzeu din Cuba.

Proprietatea scriitorului, „Finca Vigía”, este situată în zona suburbană a Havanei, San Francisco de Paula. Aici există foarte multe obiecte personale ale scriitorului, cărţi, scrisori, undiţe şi trofee de vânătoare din Africa. Hemingway a locuit în această casă, în perioada anilor 1940 – 1950. A fost singurul său imobil deţinut în străinătate, scrie Gândul.

Casa a devenit muzeu în anul 1962, după ce văduva scriitorului, Mary Welch, a oferit-o în dar autorităţilor cubaneze. Hemingway a părăsit Cuba în anul 1961, cu puţin timp înainte de întreruperea relaţiilor diplomatice dintre SUA şi Cuba.

Locurile unde scriitorul obişnuia să scrie şi să pescuiască au devenit obiecte turistice importante, care atrag un număr mare de admiratori ai autorului din întreaga lume. În mai bine de jumătate de secol, din perioada Războiului Rece dintre SUA şi Cuba şi până în prezent, imobilul s-a degradat.

După vizita preşedintelui SUA, Barak Obama, în Cuba, din luna martie 2016, situaţia s-a schimbat. Fondul Finca Virgia a primit aprobarea de la guvernele american şi cubanez de a beneficia de suma de 860.000 de dolari pentru a construi o nouă clădire şi pentru a o repara pe cea veche.

casa-di-ernest-hemingway-a-cuba-11

„Păstrarea patrimoniului scriitorului este o onoare atât pentru americani, cât şi pentru cubanezi”, a precizat Ada Rosa Alfonso, directoarea muzeului.

UPDATE: Prima etapă a lucrărilor de restaurare a clădirii a fost încheiată în această primăvară.

Cuba Havana San Francisco de Paula Finca la Vigìa Museo Hemingway barca da pesca El Pilar

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!