Cărţi în loc de Pokemoni. Jocul a apărut în Belgia

La vânătoare de cărţi în loc de Pokemoni. Jocul a apărut în Belgia

La vânătoare de cărţi în loc de Pokemoni este un joc apărut în Belgia, inspirat de succesul Pokemon Go.

Un director de școală primară din Belgia a dezvoltat un joc on-line în care oamenii caută cărţi. Jocul a atras zeci de mii de jucători în câteva săptămâni.

În timp ce la Pokemon Go jucătorii folosesc GPS-ul și telefonul pentru a urmări creaturi în oraş, acest joc inventat de Aveline Gregoire este jucat printr-un grup de Facebook numit „Chasseurs de livres”, vânătorii de cărţi, scrie Reuters, citat de Hotnews.

Jucătorii postează poze şi informaţii despre locul în care au ascuns o carte și alți oameni pornesc la vânătoare să o găsească. După ce cartea a fost citită, ea este eliberată înapoi în… “sălbăticie”.

„În timp ce îmi aranjam cărţile în bibliotecă, am realizat că nu am suficient spațiu pentru toate cărțile. După ce am jucat Pokemon Go cu copiii mei, am avut ideea de a elibera cărțile în natură”, a declarat Gregoire.

Deși jocul a început în urmă cu câteva săptămâni, peste 40.000 de persoane s-au înscris deja în grupul de Facebook al lui Gregoire.

Volumele ascunse variază de la cărți pentru copii mici până la romanele lui Stephen King şi sunt amplasate în jurul orașelor belgiene și în mediul rural, de multe ori învelite în plastic transparent pentru a le proteja de ploaie.

Gregoire intenționează să ducă jocul mai departe și să facă chiar şi o aplicaţie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!