Poate că nu suntem chiar cei mai pricepuți când vine vorba de cărți de dragoste, dar avem prietene care se pricep 😄 . Cum ar fi… prietenele de la Editura Trei care ne-au recomandat 5 cărți perfecte de dăruit, în opinia lor, de Sf. Valentin. Sau de Dragobete. Sau, știi ceva?, oricând și oricui dacă sunt sentimente la mijloc 🥰.
Iată 5 cărți de dăruit de Sf. Valentin de la editura Trei:
Rătăcitorul de Agnès Martin-Lugand
Cum o promovează editura:
Unul visează să-și întemeieze o familie.
Celălalt a fugit, rupând toate legăturile.
Se întâlnesc pe o insulă, în mijlocul Oceanului Indian, și, cu toate că nu-și dezvăluie secretele, se împrietenesc. Când primul decide să se întoarcă în Franța, al doilea îi adresează o rugăminte ciudată: să se ducă la Saint-Malo și să-i trimită vești despre cea pe care a abandonat-o cu șapte ani înainte, fără să lase nicio urmă…
„Ca întotdeauna, Agnès Martin-Lugand știe perfect cum să ne transmită dilemele și zbuciumul personajelor sale. Iar de această dată a reușit și să ne facă să așteptăm cu febrilitate deznodământul.” ACTU. FR
„În Rătăcitorul este vorba despre abandon, despre dor, despre dorința și lipsa dorinței de a fi tată, despre fugă și statornicie, despre familie sub toate formele sale, despre legături de sânge sau de suflet, având ca fir conducător Odiseea lui Homer. Personajele sunt cele care mă ghidează spre temele romanului, poveștile lor permițându-mi să le descopăr […] Când mă apuc de scris, nu cunosc încă finalul romanului. Mă las călăuzită de personaje, care au propriul liber-arbitru și care adesea chiar mă surprind.” Aagnès Martin-Lugand
Ce cărți semnate de Agnès Martin-Lugand au mai apărut la noi
După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea, în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Astfel, romanul său a cunoscut un succes uriaș nu doar în Franţa, ci în întreaga lume, drepturile de ecranizare fiind achiziționate de o casă de producție de la Hollywood.
Agnès Martin-Lugand se numără printre primii zece cei mai de succes autori francezi: cărțile ei s-au vândut în peste 4,5 milioane de exemplare în întreaga lume și au fost traduse în 35 de limbi.
La Editura Trei, de aceeași autoare, au apărut: Oamenii fericiți citesc și beau cafea, Viața e ușoară, nu-ți face griji, Îmi pare rău, sunt așteptată…, Fericirea îmi scapă printre degete, Încă aud muzica noastră în gând, Lumina unui nou început, Ceea ce nu poate fi ascuns, Găsește puterea să mergi mai departe, Într-o zi, mă voi întoarce la tine și În seara asta n-avem voie să plângem.
Cărți de Sf. Valentin: O magie de neîmblânzit de Allison Saft
Cum o promovează editura:
„Profund romantică și absolut magică.” – Kirkus Reviews
Când Margaret Welty o descoperă pe legendara hala, ultima creatură mitică în viață, știe că va urma curând Vânătoarea Semilunii. Oricine este capabil să omoare hala va câștiga faimă și bogății și va descifra un secret magic străvechi. Margaret este cea mai bună trăgătoare de elită din oraș, însă la vânătoare pot participa doar echipe de doi, iar ea are nevoie de un alchimist.
Weston Winters nu este alchimist — nu încă. Nu a rezistat niciuneia dintre perioadele de ucenicie pe care le-a încercat, iar ultima lui șansă depinde de decizia Maestrei Welty de a-l accepta. Dar când Wes ajunge la conacul Welty, o găsește doar pe Margaret. Cu mari rezerve, fata îi permite să rămână, cu o condiție: să participe la vânătoare împreună cu ea.
Deși formează o echipă cam șubredă, în curând cei doi sunt atrași unul de celălalt. Pe măsură ce vânătoarea se apropie și tensiunile cresc, Margaret și Wes descoperă magia neagră care i-ar putea ajuta să câștige competiția — dacă reușesc să supraviețuiască.
O magie de neîmblânzit este o poveste de dragoste dureros de tandră, desfășurată în condițiile unei vânători ucigașe, în atmosfera unei lumi fantastice care vă va cuceri.
De la zero de Tembi Locke

Cum o promovează editura:
O poveste de dragoste emoționantă între doi oameni provenind din culturi diferite, plasată pe fundalul luxuriant al peisajului rural sicilian
A fost dragoste la prima vedere când Tembi l-a întâlnit pe bucătarul profesionist Saro, pe o stradă din Florența. Însă familia tradițională siciliană a lui Saro nu a fost de acord ca el să se căsătorească cu o femeie americană de culoare, și actriță pe deasupra. Cu toate acestea, cuplul a decis să meargă mai departe, clădindu-și o viață fericită în Los Angeles, cu cariere de succes, prieteni adevărați și dragostea vieții lor: o fetiță adoptată încă de la naștere. Dar totul se schimbă în momentul în care el află că suferă de un cancer nemilos ce le va nărui toate visurile.
De la zero spune povestea celor trei veri pe care Tembi le petrece în Sicilia cu fiica sa, Zoela, încercând să-și construiască o viață fără soțul ei. În mediul rural sicilian, unde odinioară Tembi s-a simțit înstrăinată de familia lui Saro, ea descoperă darurile vindecătoare ale alimentelor proaspete și îmbrățișarea unei comunități unite, cu tradițiile și înțelepciunea ei atemporale.
În Sicilia, se spune că fiecare poveste începe cu o căsătorie sau o moarte – în cazul lui Tembi Locke, sunt ambele. Povestea ei este despre pierdere, dar și despre dragostea regăsită; este despre călătorii, dar și despre căldura unui cămin; este despre mâncare, dar și despre aromele care au darul de a trezi amintiri.
Ce spune critica despre carte
„Acest memoir de o frumusețe copleșitoare ne poartă alături de Tembi în călătoria personală marcată de iubire, de ideea de a fi părinte și, în cele din urmă, de pierderea soțului ei, Saro. Ea învață să se vindece în cel mai frumos mod posibil, cu sprijinul a trei generații de femei și, da, al mâncării italiene. Multă, multă mâncare italiană!” – Reese Witherspoon
„Locke descrie cu emoție procesul doliului și al alinării pe parcursul a trei veri petrecute în Italia după moartea soțului său… Cititorii care au trecut prin trauma pierderii unor persoane dragi vor fi mișcati de memoriile vii și sincere ale autoarei.” – Publishers Weekly
„În debutul ei literar, Tembi Locke își scrie memoriile despre dragoste, pierderi sfâșietoare și vindecare… O poveste captivantă despre iubirea pierdută și regăsită.” – Kirkus Review
Cine este Tembi Locke
Tembi Locke este o actriță cunoscută, care a apărut în peste șaizeci de emisiuni și filme de televiziune, inclusiv The Magicians, NCIS: LA, Animal Kingdom și Dumb and Dumber To. De asemenea, este speaker TEDx. Discursul intitulat Ce m-au învățat patruzeci de pași despre dragoste și durere urmărește experiența sa în calitate de susținătoare a persoanelor diagnosticate cu cancer. Ea este vocea creativă din spatele The Kitchen Widow, o comunitate online care sprijină bolnavii de cancer și care a fost menționată în publicații de prestigiu, precum The New York Times și The Guardian.
În prezent locuiește în Los Angeles cu fiica ei, dar poate fi găsită în fiecare vară în Sicilia. De la zero a fost ecranizat de Netflix într-o serie ce o are ca protagonistă pe Zoe Saldana.
Vara în care am devenit frumoasă de Jenny Han
Cum o promovează editura:
De la autoarea romanului Tuturor băieților pe care i-am iubit, bestseller New York Times
Unele veri sunt pur și simplu menite să fie frumoase.
Belly își măsoară viața în veri. Tot ce e bun, tot ce e magic se întâmplă între lunile iunie și august. Iernile sunt doar o perioadă în care numără săptămânile până la vara următoare, o perioadă în care stă departe de casa de pe plajă, departe de Susannah și, mai ales, departe de Jeremiah și Conrad. Ei sunt băieții pe care Belly i-a cunoscut în prima vară petrecută pe malul mării și care au fost totul pentru ea, de la frați mai mari la iubiți. Dar într-o vară, una minunată și intensă, totul se schimbă și, pe măsură ce se întâmplă asta, lucrurile devin așa cum ar fi trebuit să fie încă de la început.
Ce spune critica despre carte
„Cartea aceasta are tot ce-și poate dori o fată într-o vară.” – Sarah Dessen, autoarea romanelor Just Listen și Lock & Key
„Dacă aș putea trăi între paginile acestei cărți, aș face-o. Aș trage adânc în piept aerul sărat al oceanului, aș sta la soare și aș petrece toată ziua cu Belly cea bună, drăguță și amuzantă și cu prietenii ei cei mai buni, Jeremiah și Conrad, pe care i se pare că-i știe de o viață.” – Lauren Myracle, autoarea seriei ttyl și a romanului Bliss
„O lectură pur și simplu delicioasă.” – Deb Caletti, autoarea romanelor Honey, Baby, Sweetheart și Wild Roses
„Han îmbină convingător naivitatea lui Belly și puterea ei de a înțelege schimbările pe care le-a adus trecerea anilor. Romanul lui Han ne oferă o antrenantă poveste de vară.” – Publishers Weekly
Jenny Han este autoarea seriei Tuturor băieților pe care i-am iubit, bestseller New York Times și ecranizată de Netflix. De asemenea, a scris seria Vara, precum și romanele Shug și Clara Lee and the Apple Pie Dream. Cărțile sale au fost traduse în peste 30 de limbi. A fost bibliotecară și are o diplomă în scriere creativă la New School. Locuiește în Brooklyn, New York.
Cărți de Sf. Valentin: Nu-i uşor să fugi de fericire de Laura Frunză
Cum o promovează editura:
„O reuniune de douăzeci de ani de la terminarea liceului este punctul de pornire al unui șir de evenimente, reașezări interioare și descoperiri de sine în care, probabil, mulți dintre noi se vor regăsi. Tăceri vinovate care acoperă traume, căsnicii cu nefericirile ascunse de ochii lumii, iluzii de care se agață personajele din teama de a înfrunta adevărul, caruseluri de emoții care ajung să genereze frustrări și să le perpetueze.
O carte care propune și apoi rezolvă destine complicate, noduri dureroase în viețile familiilor sau diferite tipuri de abandon – fizic și emoțional. Prin acest debut frumos, ambițios prin temele abordate, cu o sinceritate și o căldură a stilului care te apropie de personaje și le face ușor de îndrăgit, Laura Frunză ne provoacă să ne întrebăm dacă înțelegem oare ceva din traumele prin care trecem și pe care, de multe ori, le perpetuăm la rândul nostru către generația următoare.” Simona Antonescu
„Dacă nu aș fi știut că aceasta este cartea de debut a Laurei Frunză, nu aș fi avut nicio șansă să-mi dau seama doar citind-o. Căci construcția cărții este impecabilă, personajele sunt cât se poate de veridice, iar fluiditatea și ritmul sunt susținute pe tot parcursul său. Am apreciat în mod deosebit răbdarea în a construi un roman cu multiple substraturi, cu personaje cât se poate de reale, rupte din viață, cu bagaje emoționale pe care le cară după ei ca pe o valiză veche de care și-ar dori să scape, dar nu pot.
Laura Frunză scrie cu precizie și nu se abate de la povestea pe care o are de spus, însă o face cu emoție și onestitate în același timp.” Camelia Cavadia
Cine este Laura Frunză
LAURA FRUNZĂ traduce cărți, scrie pe blogul personal și lucrează în Resurse Umane la o companie multinațională. A absolvit în 2003 Facultatea de Litere, specializarea Germană-Engleză, cu intenția de a lucra în domeniul editorial și, deși a fost un drum ocolit, în prezent face ceea ce și-a dorit: scrie recenzii, moderează evenimente, ateliere și lansări de carte, intervievează scriitori și promovează cititul în rândul copiilor și tinerilor.
A mai publicat o carte diy – do it yourself (Brâie de inspirație folclorică) și și o poveste terapeutică pentru copii (Gloria și unicornul magic) scrisă împreună cu alte mame influencer. În prezent, locuiește în București împreună cu soțul și cei doi copii. Nu-i ușor să fugi de fericire este romanul ei de debut.