“Cartea despre Hygge – arta daneză de a trăi bine” de Louisa Thomsen Brits – Ana are carti!

“Cartea despre Hygge – arta daneză de a trăi bine” de Louisa Thomsen Brits

cartea-despre-hygge-arta-daneza-de-a-trai-bine_1_fullsize

Una dintre acele mici ironii ale vieţii – fără nicio legătură cu volumul lui Thomas Hardy, care, dacă tot a venit vorba :) ,  mie mi-a plăcut la nebunie… în tinereţe – a aranjat lucrurile de aşa manieră încât eu să încep să citesc despre Hygge în momentul în care în jurul meu se instalase un haos care, în disperarea care mă cuprinsese, mi se părea etern.

Ca să înţelegi…

Într-una dintre serile petrecute în noua casă, în timp ce muşchii deja mă ameninţau cu greva generală după două zile în care împachetasem & cărasem, în mijlocul unei avalanşe de cutii, saci răvăşiţi şi pungi explodate (“Unde sunt pijamalele şi prosoapele?!!!!”) şi în faţa unei adevărate săptămâni a patimilor în care trebuia să pun fiecare lucru la locul lui, că eu în dezordine nu funcţionez, frate, de nicio culoare, deci FIX în toată această nebunie mie mi s-a pus pata să aflu mai multe despre… Hygge, desemnat de editorii dicţionarelor Oxford drept unul dintre cele mai populare cuvinte din 2016.

Din ce-am citit pe net, termenul se pronunţă aproximativ „hiu-ga”, există numai în limba daneză și nu are echivalent în altă limbă, cea mai apropiată traducere (foooooooarte aproximativă!) fiind confort (fizic & mental). Iar eu l-am întâlnit prima dată în “Patimile doamnei ministru”, romanul lui Bogdan Hrib, şi se pare că m-a intrigat suficient de m-am trezit într-o zi în librărie că întind mâna după “Cartea despre Hygge – arta daneză de a trăi bine” de Louisa Thomsen Brits.

Acum… Dacă am înţeles eu bine, Hygge, stilul de viaţă care îi caracterizează pe danezii aflaţi undeva pe primele locuri în clasamentul celor mai fericiţi oameni de pe pământ, are la bază… simplitatea, familiaritatea, ordinea, căminul, confortul – ADICĂ… NUMAI CAPITOLE LA CARE EU SUNT VARZĂ ÎN ACESTE MOMENTE! Bun aşa!

 

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Alege varianta potrivită pentru tine!

 

Facebook Comments

Leave a Reply