Capitala mondială a cărții 2018 a fost Atena
Capitala mondială a cărții

Capitala mondială a cărții 2018 a fost Atena

„Capitala Mondială a Cărții” în 2018 a fost aleasă Atena.

„În acest an, Atena are ocazia să ateste că este una dintre cele mai importante destinații ale culturii, cunoștințelor și istoriei”, a declarat primarul orașului Atena, Giorgos Kaminis.

„Books Everywhere” a fost sloganul Atenei în 2018.  Orașul a fost ales pentru calitatea activităților sale, susținută de întreaga industrie a cărților.

Pe tot parcursul anului, Atena a găzduit o serie de evenimente legate de carte, întâlniri de lectură și conferințe, ateliere și concursuri, activități pentru adulți și copii. Au fost organizate citiri de cărți în locații neașteptate,  discuții cu trecătorii și mese rotunde alături de cunoscuți autori greci și internaționali.

Nu au fost uitate expoziții tematice, lecturi de poezie și ateliere de lucru pentru profesioniști în domeniul publicării. Scopul programului a fost de a face cărțile accesibile pentru întreaga populație a orașului, inclusiv pentru migranți și refugiați.

Au candidat și orașe din România

Și țara noastră și-a depus în 2018 candidatura pentru titlul de Capitala Mondială UNESCO a Cărții 2018. Comisia Națională a României pentru UNESCO a susținut primăriile din Iași, Brăila, Alba Iulia și Cluj Napoca în acest demers.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!