Brașovenii vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc - Ana are carti!

Brașovenii vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc

Braşovul vrea să marcheze Centenarul Marii Uniri prin cel mai mare lanţ de oameni care citesc, intenţionând chiar să intre astfel în Cartea Recordurilor.

Brașovenii vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc, o inițiativă care speră să se concretizeze în data de 22 aprilie, atunci când minim 3.071 de oameni ar trebui să participe la eveniment.

Totul a plecat din inițiațiva a doi tineri braşoveni, Alex și Andreea, care au creat pagina de Facebook „Brooks – Omul şi Cartea“, şi care vor să dedice această sărbătoare a cărţilor Centenarului Marii Uniri .

Le-a venit ideea, apoi au scris la Cartea Recordurilor. Iar cererea lor a fost aprobată. În această decizie a cântărit foarte mult faptul că evenimentul a ajuns într-un timp scurt la urechile și ochii a mii de oameni: peste 8000 de persoane interesate, aproape 1000 care spun deja că participă și peste 1300 de distribuiri.

„Pe 22 Aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internaţională a Cărţii ne întâlnim la Modarom şi formăm împreună cel mai mare lanţ de oameni care citesc. Ne vom desfăşura pe toată strada Republicii pînă în Piaţa Sfatului. Trebuie să aduci cu tine o carte şi o pernă sau un mic scăunel“, scriu organizatorii convinşi că, oriunde în lume, „cultura şi lectura aduc oamenii mai aproape“.

Încercarea lor de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată la capitolul: “Most people in a reading relay”, iar recordul de astăzi este de 3.071 de persoane, care s-au adunat într-o bibliotecă din Gujarat, India, în septembrie 2015.

„Ce poate fi mai frumos decît să descoperi oameni şi locuri prin intermediul cărţii?”, se întreabă Alex, care vrea ca „frumosul lui Braşov“ să fie pus în lumina reflectoarelor prin acest eveniment, scrie miscareaderezistenta.ro.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!