William Peter Blatty, autorul romanului "Exorcistul", a încetat din viață. Ce-a spus Stephen King când a aflat - Ana are carti!

William Peter Blatty, autorul romanului “Exorcistul”, a încetat din viață. Ce-a spus Stephen King când a aflat

William Peter Blatty, autorul celebrului roman “The Exorcist” (Exorcistul), cel care a scris şi scenariul pentru adaptarea acestuia pentru marile ecrane – recompensată cu premiul Oscar – a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat realizatorul filmului, William Friedkin.

exorcistul_1_fullsize“William Peter Blatty, dragul prieten şi frate care a creat “Exorcistul”, a decedat ieri”, a scris Friedkin într-un mesaj publicat pe Twitter, scrie stiripesurse.ro.

Soţia romancierului, Julie Alicia Witbrodt, a declarat pentru Washington Post că soţul ei suferea de mielom multiplu, o formă de cancer al sângelui.

Blatty a fost autorul mai multor opere literare, însă creaţia sa cea mai importantă rămâne romanul horror publicat în 1971, care a devenit un adevărat fenomen. Volumul s-a vândut în 13 milioane de exemplare şi s-a aflat timp de 17 săptămâni pe locul 1 în topul de bestselleruri ale The New York Times. De un succes similiar s-a bucurat şi ecranizarea romanului, realizată la doi ani de la apariţia cărţii.

“Maestrul terorii”, scriitorul Stephen King, s-a numărat printre cei care au publicat mesaje pe reţelele de socializare după anunţarea morţii lui Blatty. “RIP William Peter Blatty, autorul celui mai bun roman horror din vremurile noastre. Adio, Old Bill”, a scris King pe Twitter.

Fiu al unor imigranţi libanezi săraci, Blatty s-a născut în New York, iar după ce a absolvit cursurile Universităţii Georgetown a lucrat ca vânzător de aspiratoare. Treptat, s-a afirmat ca scriitor de romane şi scenarii – inclusiv pentru filme de comedie precum “A Shot in the Dark” şi “What Did You Do in the War, Daddy?”.

Romanul “Exorcistul” poate fi cumpărat online de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!