Afacere cu prăjituri după reţete dintr-o carte foarte, foarte veche - Ana are carti!

Afacere cu prăjituri după reţete dintr-o carte foarte, foarte veche

Teodora Pup (25 de ani), o tânără din Sălaj, şi-a deschis anul trecut, în localitatea Hida, un laborator de cofetărie şi patiserie. Multe dintre dulciurile produse de ea sunt făcute după reţete vechi.

Teodora Pup lucrează cu pasiune şi atenţie în laboratorul de prăjituri pe care l-a inaugurat în urmă cu un an, în satul natal. „De multă vreme am fost pasionată de pregătirea prăjiturilor, însă pe durata facultăţii am cam întrerupt această activitate. În timpul primului an de masterat, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să fac prăjituri. Pregăteam şi duceam mereu colegilor câte ceva dulce, iar ei mă întrebau mereu dacă nu îmi deschid cofetărie. Ei bine, încet-încet, a înmugurit această dorinţă şi într-o zi m-am hotărât că vreau să fie mai mult decât un hobby“, a mărturisit Teodora în Adevărul.

646x404

Despre primele încercări într-ale „prăjituritului“, sălăjeanca spune că datează din copilărie, când, însoţind-o pe mama ei în bucătărie, micuţa Teodora observa cu atenţie, analiza fiecare mişcare a mamei şi dădea o mână de ajutor la nevoie.

Tânăra a prins curaj şi, sprijinită de părinţii săi, a deschis în Hida, satul natal, un laborator de cofetărie-patiserie. De atunci au trecut doar şapte luni, însă Teodora Pup este mai mult decât mulţumită de modul în care îi merge afacerea. Mai ales că, în cea mai mare parte a timpului, se ocupă singură de pregătirea prăjiturilor, apelând la ajutorul mamei doar în perioadele mai aglomerate.

În prezent, oferta Teodorei cuprinde aproximativ 45 de tipuri de prăjituri şi circa 30 de torturi standard, majoritatea pregătite după reţetele moştenite de la străbunica sa. „Sunt reţete dintr-o carte atât de veche, încât a trebuit să lipesc bucăţile rupte din pagini şi să le înfoliez. Este cea mai de preţ moştenire pe care o am de la străbunica“, mărturiseşte cofetăreasa din Hida.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!