Vanilla Skype. Prima piesă de teatru din România care organizează casting pentru spectatori
Vanilla Skype

Vanilla Skype. Prima piesă de teatru din România care organizează casting pentru spectatori

Vanilla Skype este prima piesă de teatru din România care organizează casting pentru spectatorii care vor să obțină un loc în sală.

Vanilla Skype este “un proiect atipic care depășește granițele clasice ale teatrului și setează premisele pentru o implicare autentică din partea spectatorului”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Spectacolul este realizat după o piesă scrisă de realizatorul tv Cătălin Ștefănescu. Distribuți este una remarcabilă – Marcel Iureș, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu și Vladimir Purdel.

Vanilla Skype este pusă în scenă în cadrul unui turneu în perioada 2-10 septembrie în Ploiești, Craiova, Piatra Neamț, Bacău și Iași. Programul turneului include două reprezentații, de la ora 17:00, respectiv 20:30, în fiecare dintre orașe.

Marcel Iureș este cel care face castingul spectactorilor

Pentru fiecare dintre aceste reprezentații, persoanele care doresc să participe la spectacol se pot înscrie la un casting. Acesta va fi susținut pe Skype (contul Vanilla Skype Teatru) de actorul Marcel Iureș și care va conține un set de întrebări menite să stabilească dacă participanții își merită cu adevărat locul în sală.

Cătălin Ștefănescu, autorul textului si regizorul spectacolului Vanilla Skype: “Turneul Vanilla Skype e un prilej minunat de a călători în cinci oraşe şi de a întâlni un public în faţa căruia rareori avem şansa de a juca. Aşteptăm cu mare emoţie cele 10 reprezentaţii. Le propunem spectatorilor noştri o formulă de spectacol care se bazează pe spunerea unor poveşti, într-un spaţiu mic. Astfel întâlnirea între actori şi public se face într-o atmosferă mai intimă decât cea a sălii clasice. Şi e o experienţă diferită de fiecare dată, dar întotdeauna vie şi generatoare de dorinţa de a o repeta, un moment magic pe care îl trăim împreună cu spectatorii noştri”.

Despre spectacol: Patru pacienţi care discută pe Skype cu psihoterapeutul lor, doi muncitori care analizează cu mult umor “gramatica” lumii şi a existenţei, un detectiv confuz venit parcă din filmele anilor ’40 şi patru actori care participă la un casting – toate aceste personaje îşi topesc realităţile într-o poveste-mozaic despre uriaşa putere a naraţiunii şi despre completa neputinţă a naratorului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!