Tudor Gheorghe debutează ca scriitor. În această toamnă îşi lansează prima carte – Ana are carti!

Tudor Gheorghe debutează ca scriitor. În această toamnă îşi lansează prima carte

Tudor Gheorghe s-a apucat de scris şi toate poveştile vor apărea în volumul: „Vă dau un an din viaţa mea”.

Cum de s-a apucat  Tudor Gheorghe de scris? „M-a inspirat un turneu pe care l-am făcut cu «Lecţia», cu care am bătut toate oraşele mici. La Babadag nu mai cântase nimeni de 20 de ani! M-au emoţionat lucrurile astea, aşa că le-am trecut într-un jurnal care se va intitula «Vă dau un an din viaţa mea»”, spune autorul, citat de Evenimentul Zilei.

Cartea va fi lansata în cadrul turneului „Toamna Simfonic“ ce va avea loc în opt orașe, între 3 octombrie și 7 noiembrie.

Iată care va fi traseul turneului: pe 3 octombrie, la Teatrul Naţional – „Marin Sorescu” din Craiova, pe 7 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, pe 10 octombrie – la Opera Naţională din Iaşi, pe 13 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, pe 14 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, pe 17 octombrie – la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj- Napoca, pe 26 octombrie – la Sala Palatului din Bucureşti şi pe 7 noiembrie – la Sala Filarmonicii din Timişoara.

La București, lansarea e programată pentru 25 octombrie.

Academicianul D.R. Popescu semnează prefaţa volumului „Vă dau un an din viaţa mea”: „Tudor Gheorghe nu-şi pierde firea, cântă spre bucuria românilor, şi merge mai departe, apărându-şi dreptul de a exista şi în această lume confiscată de către deţinătorii înţelepciunilor divine contemporane – francii şi politichia!… Tudor Gheorghe nu ţine minte doar tainele folclorului nostru, nu, el ştie pe de rost aproape întreaga mare poezie românească!…  Acum descopăr un scriitor talentat, Tudor Gheorghe, care povesteşte, în mai multe cuvinte, câte ceva despre drumurile parcurse prin ţară şi prin lume de magistrul cântecelor vrăjite, Tudor Gheorghe, înaintea cărora am spus şi eu un cuvânt foarte scurt”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate