Semnele de carte perfecte pentru biblioteca mea magică!
Semnele de carte

Semnele de carte perfecte pentru biblioteca mea magică! Strălucesc în întuneric!

E nevoie de un artist ca să faci din semnele de carte adevărate bijuterii. Însă… se cere şi puţină magie ca să le transformi în ceva cu adevărat ieşit din comun. Iar designerului Manon Richard i-a reuşit de minune.

Aceste semne de carte care strălucesc în întuneric m-au cucerit pur şi simplu. LE VREAU PE TOATE!!!, căci vor completa perfect cărţile din biblioteca mea magică.

Sursa AICI, dacă vrei să afli cum funcţionează, dar şi să vezi mai multe imagini cu creaţiile lui Manon Richard.

Nu este clar cine și când a inventat semnul de carte. O legendă glumeață spune că un călugăr irlandez, Coloman din Elo, avea o muscă pe care, la întreruperea lecturii, o punea să stea pe ultimul rând citit. Pe unele din picturile lui Jan Van Eick din prima parte a secolului al XV-lea, pot fi văzute semne de carte în cărțile de rugăciuni. Una din primele mențiuni ale unui semn de carte este din anul 1584. Atunci regina Elisabeta I a primit cadou un semn de carte din mătase franjurată din partea tipografului regal Christopher Barker.

Cam în jurul anului 1830 au început să fie folosite semne de carte din hârtie Bristol perforată, rectangulară, cu text brodat. În 1862, Thomas Stevens, un țesător de mătase din Coventry, Anglia a devenit principalul producător de semne de carte din mătase.

Semne de carte

Semne de carte

Semnele de carte

Semnele de carte

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!