"Numele lui Dumnezeu este Milostivirea" - Prima carte semnată de Papa Francisc

“Numele lui Dumnezeu este Milostivirea” – Prima carte semnată de Papa Francisc

“Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”, prima carte scrisă de Papa Francisc, ajunge zilele acestea și în România.

image-2016-01-12-20722503-41-papa-francisc-numele-lui-dumnezeu-este-milostivirea

Cartea cuprinde interviurile acordate de Papa Francisc ziaristului italian Andrea Tornielli, de la ‘La Stampa’, specialist în probleme ale Vaticanului.

Volumul a fost tradus în 16 limbi și a fost pus în vânzare în 86 de țări. Este un document-manifest al Anului Sfânt al Milostivirii, jubileul inaugurat de suveranul pontif la 8 decembrie 2015 și care se va încheia la 20 noiembrie 2016.

Povești și amintiri din propria viață a Suveranului Pontif

Convorbirile reproduse conțin întrebările scurte și simple puse de ziarist și răspunsurile ample, pline de povești și amintiri din propria viață a Suveranului Pontif.

Astfel, Papa Francisc îi sfătuiește, absolut surprinzator!, pe slujitorii bisericii să fie apropiați de persoanele divorțate și recăsătorite. Și aceasta deși Biserica catolică nu acceptă un asemenea comportament.

Apoi Papa Francisc critică lipsa de milostivire a Bisericii care refuză să efectueze slujba de înmormântare unui nou-născut care a murit fără să fi fost botezat. Nu în ultimul rând se arată plin de înțelegere față de femeile nevoite să se prostitueze pentru a putea supraviețui.

Papa Francisc critică vehement și flagelul corupției. În opinia lui, corupt este “cel indignat când i se fură portofelul și care se plânge de lipsa de securitate de pe stradă. Iar apoi înșală statul eludând fiscul. Și, poate, își concediază angajații după numai trei luni pentru a nu fi nevoit să le facă un contract pe termen nedefinit”.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Alege varianta potrivita pentru tine!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!