L-a văzut zilnic pe acest bătrân pe stradă, scriind mereu ceva… Povestea adevărată a poetului-cerşetor care a impresionat o lume întreagă – Ana are carti!
timp-de-35-de-ani-l-a-vazut-zilnic-pe-acest-batran-stand-in-acelasi-loc-in-strada-scriind-mereu-490211

L-a văzut zilnic pe acest bătrân pe stradă, scriind mereu ceva… Povestea adevărată a poetului-cerşetor care a impresionat o lume întreagă

Raimundo Arruda Sobrinho este un poet în vârstă de 77 de ani din Sao Paulo, Brazilia. A locuit pe străzi timp de 35 de ani, conform antena3.ro. Şi tot timp de 35 de ani, acest om al străzii s-a ocupat cu cea mai mare pasiune a sa – a scris poezie şi proză scurtă.

Raimundo își petrecea zilele şi nopţile în ceea ce el numea ˝insula˝, un adăpost improvizat din celofane. Era tot timpul singur, numai cuvintele îi țineau companie.

-328139

Dar opera sa a rămas complet necunoscută pentru lume, până în anul 2011, când bătrânul om al străzii s-a împrietenit cu o femeie pe nume Shalla. Viaţa lui Raimundo s-a schimbat radical în acea dimineaţă când Shalla l-a întrebat ce scrie mereu, iar el i-a întins o foaie cu una dintre poeziile sale.

Bătrânul dorea să-și publice creaţiile, iar Shalla a făcut tot posibilul să-l ajute. Aşa că a creat o pagină de Facebook unde i le-a postat.

Apoi ceva minunat s-a întâmplat. Oameni pe care nu îi cunoștea au încercat să se apropie de el și să-l ajute. Astfel, prin intermediul paginii de Facebook, bătrânul și-a găsit fratele de care nu mai auzise nimic de foarte mulți ani.

“Să scrie este pasiunea lui. Scrie în fiecare zi”, povesteşte Shalla. “Am creat o pagina de Facebook pentru el, ca să îi public poeziile şi să îl fac pe EL să se aprecieze ca om şi ca artist. De atunci, oamenii au început să se apropie, să vorbească cu el, să îi spună că l-au văzut şi că vor să-i citească poeziile. Apoi, ceva neaşteptat s-a întâmplat – am primit un mesaj de la fratele lui.”

“După 57 de ani, am reuşit să te regăsesc”, spune fratele lui Raimundo. “Când m-am dus la <<Insula>>, am găsit un bărbat în mijlocul gunoiului, cu părul lung şi cu barbă, murdar. I-am sugerat să vină să locuiască cu mine. Fraţii mei sunt toţi în viaţă, trăiesc toţi. El era cel care lipsea. Golul pe care noi îl aveam. Nu este un oaspete, este parte din familie.”

“Iar acum, continuă Shalla, în sfârşit, îi vom publica cartea. Visul lui devine realitate, după atât de mult timp.”

-328141

Facebook Comments

Leave a Reply

Privacy Preference Center


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 95