Apariţie editorială: “Istoria megalomaniei” de Pedro Arturo Aguirre – Ana are carti!

Apariţie editorială: “Istoria megalomaniei” de Pedro Arturo Aguirre

Prezentarea editurii: „«Mă plictisesc. Tu nu?», l-a întrebat președintele Republicii Centrafricane, Jean-Bédel Bokassa, pe tovarășul sau din Gabon, Omar Bongo.

image-2016-11-23-21430725-41-istoria-megalomaniei«La ce te referi?», a replicat conducătorul gabonez. «La faptul că puterea, așa cum este ea, plictisește. Suntem de mulți ani președinți și plictiseala mă consumă. Pe tine nu?» «Păi, nu.» «Serios? Știi? O să fac ceva măreț. O să-i pun pe toți pe roate, o să vezi. O să devin Napoleon al Africii!» «Măi, să fie, Jean-Bédel! Ia-o ușor! Vino în Gabon și-ți fac rost de o soție nouă, că data trecută. Sau cere-i lui Ceaușescu să-ți trimită o altă româncă, dacă tot îți plac atât de mult europencele.» «Nu, prietene. O să vezi ce-am pregătit!»“

Pedro Arturo Aguirre ne prezintă cu mult umor faptele și vorbele mărețe „pregătite“ de-a lungul istoriei de mințile cuprinse de febra cultului personalității. Nero, Napoleon, Hitler, Stalin, Kim Ir-sen, Ceaușescu și mulți alții constituie un inepuizabil material de studiu și o bună provocare de a face haz de necaz.

Pedro Arturo Aguirre, scriitor şi profesor, s-a născut în 1963 în Ciudad de México. De-a lungul timpului, a semnat sute de eseuri și articole pe teme istorice și politice și a fost directorul revistei Voz y Voto.

Este autorul unor volume precum Elecciones y política en Francia: de Charles Gaulle a Jacques ChiracOcho en la cumbre sau La alternativa socialdemócratica. Este, de asemenea, coautorul unor lucrări, printre care  Sistemas políticos, partidos y elecciones: estudios comparadosLa Unión Europea: Evolución y perspectivas, Asia Oriental: desarrollo y democraciaUna reforma electoral para la democracia y Consolidación democrática y gobernabilidad en América Latina.

Coordonează colecția de eseuri Los sistemas políticos y electorales contemporáneos, publicată de Instituto Federal Electoral. A ținut prelegeri despre sistemele politice și guvernele contemporane la Universidad Iberoamericana (1994-1997). A fost profesor invitat la numeroase instituții academice: UNAM, ITAM, Universidad de Guadalajara, Universidad de Colima.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate