''Harta din iad'', manuscrisul uitat despre Judecata de Apoi + FOTO

”Harta din iad”, manuscrisul uitat despre Judecata de Apoi + FOTO

Harta din iad, un manuscris uitat despre Judecata de Apoi, se află în prezent în Huntington Library din San Marino (California).

Judecata de apoi era principala temere a multor oameni din secolul XV. Diverse texte din acea perioadă descriau modul în care apocalipsa ar putea lovi omenirea.

Harta din iad
 

Recent, a fost descoperit un manuscris ce ilustrează sfârşitul zilelor într-un mod foarte diferit şi anume, folosind hărţi, anunţă descopera.ro. Conţinând înscrisuri în limba latină, manuscrisul apocalipsei, cunoscut sub numele de Harta din iad, descrie venirea unui Antihrist, ascensiunea islamului şi alte evenimente care vor urma Zilei de Judecată, care era prezisă în anul 1651.

Autorul rămâne necunoscut. Există însă specialiști care susțin că a fost întocmit de un medic cunoscut sub numele de Baptista. Manuscrisul a fost făcut în Lübeck, Germania, între anii 1486 şi 1488. În prezent se află în Huntington Library din San Marino (California).

Profeţia începe cu o hartă care descrie starea lumii între anii 639 şi 1514

Harta din iad
 

Profeţia începe cu o hartă care descrie starea lumii între anii 639 şi 1514. Un cerc mare este desenat ca reprezentare a Pământului, iar apa înconjoară secţiunile care reprezintă Asia, Africa şi Europa. Autorul avertizează despre ascensiunea Islamului şi modul în care acesta va deveni o ameninţare tot mai mare pentru lumea creştină.

Ca urmare a ascensiunii Islamului, o hartă separată arată ascensiunea lui Antihrist între 1570-1600, care este reprezentat de triunghiuri pe hartă. Imaginile arată patru coarne masive care ajung până la marginile Pământului. Acestea semnifică diferitele căi prin care el va convinge oameni să-l urmeze: înşelăciune, viclenie, cruzime şi imitaţia Divinităţii.

Harta din iad
 

O altă hartă descrie lumea post-apocaliptică, cu steagul şi legea lui Hristos fiind în centrul Pământului din 1606 până în 1661. Textul de pe partea dreaptă a hărţii spune: “Acesta va fi ridicat şi i se va închina întreaga lume”.

Autorul include informaţii mai detaliate cu privire la Ziua Judecăţii de Apoi, care prezintă gura Iadului deschisă, porţile Raiului în partea de sus şi Iisus cu apostolii centraţi în cer.

Autorul a inclus, de asemenea, distanţa până la Paradis, care era de doar 777 de mile germane, de la Lübeck la Ierusalim, şi de acolo încă 1000 de mile la capătul estic al Pământului. Există, de asemenea, o circumferinţă calculată dintre Pământ şi Iad – 8.000 – 6.100 de mile germane.

6

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!