Descoperire inedită: lectura te ajută să trăieşti mai mult - Ana are carti!

Descoperire inedită: lectura te ajută să trăieşti mai mult

Se știe că oricine dorește să își prelungească speranța de viață trebuie să mănânce bine și sănătos, să facă mișcare, să nu bea prea mult și să nu fumeze.

Însă un surprinzător obicei, la îndemână, ar putea prelungi viața cu câțiva ani, scrie 7sur7.be, citat de stiripesurse.ro.

Doi ani de viață pot fi câștigați citind — este incredibila descoperire a unor cercetători de la Universitatea Yale, al căror studiu a apărut în Social Science and Medicine.

Oamenii de știință au analizat datele a 3.635 de persoane de peste 50 de ani, observându-le starea sănătății. Printre altele li s-au pus și întrebări despre obiceiurile de lectură.

Datorită acestui studiu, cercetătorii au putut stabili că o persoană amatoare de citit trăiește în medie cu 23 de luni mai mult decât una care nu citește niciodată. O jumătate de oră de lectură pe zi scade cu 23% riscurile de deces pe o perioadă de 12 ani.

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!