„Cuibul de cărţi” a fost instalat în parcul din Carei – Ana are carti!

„Cuibul de cărţi” a fost instalat în parcul din Carei

„Cuibul de cărţi”, o campanie ce promovează lectura în aer liber, se bucură de un real succes la Carei, în județul Satu Mare, acolo unde autoritățile au reluat inițiativa în parcul Parcul dendrologic.

Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului a relansat Campania de promovare a lecturii în aer liber, cunoscută de câţiva ani încoace sub denumirea „Cuibul de cărţi”, anunta opiniedecarei.com.

Astfel, în parcul din Carei au fost amplasate în mai multe locaţii căsuţe din lemn conţinând cărţi pe care trecătorii le pot citi.

Cele patru cuiburi se află la intrarea principală a Castelului Karolyi, lângă fântâna arteziană din parc şi în apropierea bustului contelui Alexander Karolyi, aceasta din urmă plină de cărţi pentru copii.

Fiecare cuib are zece cărţi în limba română şi maghiară, iar trecătorii pot alege o carte pe care să o citească, iar după ce o citesc sunt rugaţi să o pună la loc pentru ca şi alţi vizitatori să aibă posibilitatea să citească aceeaşi carte.

Campania se desfăşoară pe toată perioada verii. De asemenea, la intrarea în castel dinspre Monumentul Ostaşului Român este amplasată o urnă în care toţi cei ce doresc sprijinirea campaniei şi diversificarea titlurilor pot dona cărţi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate