“Avocatul rebel”, un nou thriller juridic de John Grisham - Ana are carti!

Apariţie editorială: “Avocatul rebel”, un nou thriller juridic de John Grisham

Cum o promovează editura: “Avocatul rebel”, ultimul bestseller semnat de John Grisham, este unul dintre titlurile care nu pot lipsi dintr-o librărie şi dintr-o bibliotecă şi încă o dovadă a notorietăţii autorului.

john-grisham-avocatul-rebel-okLa publicarea sa, thrillerul  s-a aflat, timp de două săptămâni, în topul celor mai bine vândute cărţi întocmit de New York Times. Este considerat una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2016 de Washington Post şi NPR (National Public Radio).

Deşi a publicat peste 40 de cărţi până acum, autorul dovedeşte în continuare că are resurse să creeze „personaje unice, situaţii juridice periculoase şi modalităţi ingenioase de a ieşi la liman“, după cum spune Maureen Corrigan, The Washington Post.

În “Avocatul rebel” John Grisham prezintă 6 poveşti despre oameni nedreptăţiţi de sistemul juridic

Cartea prezintă şase poveşti despre oameni nedreptăţiţi de sistemul juridic şi despre cei care luptă, uneori la limita legalităţii, pentru a le asigura un proces onest. Ceea ce reuneşte aceste poveşti, unele inspirate din întâmplări reale, este Sebastian Rudd, un avocat neobişnuit. Într-adevăr, acesta este unul dintre cele mai colorate personaje zugrăvite vreodată de Grisham.

El se ocupă de cazuri pe care orice avocat le-ar refuza: un tânăr dependent de droguri, aparent adept al unui cult satanic, un mafiot condamnat la moarte, un bărbat arestat pentru că a tras cu arma într-o echipă SWAT care i-a năvălit, din greşeală, în casă. De ce încearcă Rudd să îi apere pe aceşti clienţi care nu au nicio şansă să câştige? Pentru că orice om are dreptul la un proces corect, crede el, chiar dacă asta presupune ca avocatul să trişeze pentru a obţine achitarea.

„Sebastian Rudd este un fel de luptător pentru dreptate socială, iar Grisham îl foloseşte pentru a lua peste picior sistemul juridic… Un personaj direct, nepoliticos, poetic şi înţelept care îl face să pară un fel de Philip Marlowe al secolului XXI.“ Benjamin Percy, The New York Times Book Review

John Grisham, supranumit povestitorul numărul 1 al Americii

Numele lui John Grisham este sinonim cu thrillerul juridic de calitate. De altfel, este supranumit povestitorul numărul 1 al Americii.  Acesta a vândut peste 300 de milioane de cărţi în lumea întreagă şi este al zecelea cel mai bine plătit scriitor din lume. Autorul s-a născut în Jonesboro, Arkansas, la 8 februarie 1955, într-o familie cu venituri modeste. După absolvirea Facultăţii de Drept, a practicat avocatura timp de aproape un deceniu, dedicând cazurilor sale câte 60-70 de ore săptămânal.

În 1983, a fost ales în Camera Reprezentanţilor din Mississippi, din partea democraţilor, for din care a făcut parte până în 1990. În puţinul timp liber rămas, Grisham a început munca la primul său roman, “Şi vreme e ca să ucizi”, pe care l-a finalizat în 1987. De atunci, Grisham a continuat să scrie cel puţin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind imediat bestselleruri şi fiind ecranizate.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!