În Săptămâna Mare, o bibliotecă din Galaţi i-a iertat pe cititorii uituci – Ana are carti!

În Săptămâna Mare, o bibliotecă din Galaţi i-a iertat pe cititorii uituci

Săptămâna Mare vine cu gânduri bune şi iertare în rândul tuturor creştinilor, inclusiv al bibliotecarilor.

Cei de la biblioteca V.A. Urechia din Galaţi s-au gândit să îi scutească de amenzi pe cei care au uitat să returneze cărţile împrumutate. Acţiunea „Zilele bunăvoinţei în bibliotecă” i-a determinat deja pe aproape trei sute de cititori-problemă să aducă volumele “uitate” la ei de amar de vreme. Cea mai mare întârziere este de cinci ani.

“După cum ştiţi, ne aflăm în Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor, şi vrem şi noi să fim mai buni, mai îngăduitori, mai generoşi, faţă de comunitatea locală. Nici nu ne uităm când le aduc, cine le aduce. Le-am făcut o urnă mare, în care ei să depună cărţile pe care nu le-au returnat la timp”, a declarat pentru PRO TV Ilie Zanfir, directorul bibliotecii V. A. Urechia.

Iar cititorii întârziaţi au început să vină. Introduc documentele într-o urnă, ca pe buletinele de vot, şi pleacă fără să plătească penalitătile de 40 de bani pe zi, pentru fiecare carte.

Numărul cărţilor care lipsesc din bibliotecă este, însă, mult mai mare.

“2.951 de cărţi întârziate, la 31 martie. După declanşarea campaniei, trei sute de cărţi deja s-au întors şi sperăm ca, până pe 30 aprilie, să atingem cinci sute de cărţi returnate, în această campanie”, a spus pentru aceeaşi sursă Geta Eftimie, dir. adj. Biblioteca V. A. Urechia.

Sursa

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate