Vinerea neagră: Umberto Eco şi Harper Lee au murit la câteva ore distanţă – Ana are carti!

Vinerea neagră: Umberto Eco şi Harper Lee au murit la câteva ore distanţă

Scriitorul italian Umberto Eco şi scriitoarea americană Harper Lee au murit pe 19 februarie. Anunţul în cazul ambelor decese a fost făcut în aceeaşi zi, la diferenţă de doar câteva ore.

indexScriitorul italian Umberto Eco, autorul celebrului roman “Numele trandafirului”, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunţat presa italiana, citata de Ştirile PRO TV.coperta12

Umberto Eco a murit vineri în jurul orei 21.30 (20.30 GMT) la domiciliul său. Scriitorul suferea de cancer de mult timp, notează AFP, potrivit Agerpres.

Filosoful şi scriitorul italian Umberto Eco este considerat unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Prin romanele “Il nome della rosa” (1980) şi “Il pendulo di Foucault” (1988), devine cel mai citit şi tradus romancier de la sfârşit de mileniu. “Il nome della rosa” (“În numele trandafirului”) este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor si aluziilor culturale.

Romanul “Numele trandafirului” poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI (ebook)

Tot vineri, scriitoarea americană Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer pentru celebrul său roman ”To Kill a Mockingbird” (”…Să ucizi o pasăre cântătoare”), murea la vârsta de 89 de ani.

Ea s-a stins din viaţă în micul oraş Monroeville, din statul american Alabama, în care şi-a trăit aproape întreaga existenţă, relatează Agerpres.

sa-ucizi-o-pasare-cantatoare_1_fullsizeVolumul ”To Kill a Mockingbird”, publicat în 1960, povesteşte despre acuzarea pe nedrept a unui bărbat de culoare într-o localitate din Alabama în perioada marii crize economice din anii 1930 şi a fost ecranizat în 1962. Cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obţinut patru premii Oscar.

Multe decenii s-a crezut că Harper Lee nu va mai continua cartea care i-a adus renumele mondial, aşa încât lumea literară a fost luată prin surprindere în iulie 2015, când ea şi-a lansat un nou roman – foarte controversat ulterior – ”Go Set a Watchman”, în care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte.

Romanul “…Să ucizi o pasăre cântătoare” poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI (ebook) sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate