Ultima carte a lui Sam Shephard va apărea pe 5 decembrie. A terminat-o chiar înainte de moartea sa – Ana are carti!
spyauthorx

Ultima carte a lui Sam Shephard va apărea pe 5 decembrie. A terminat-o chiar înainte de moartea sa

Ultima carte a actorului şi dramaturgului american Sam Shepard, încheiată cu ajutorul apropiaţilor săi chiar înainte de moartea sa, la 27 iulie, va fi lansată la 5 decembrie, a anunţat editura Knopf, citată de AFP.

spy1xIntitulată “Spy of the First Person”, cartea, la care actorul din filmul “The Right Stuff” a început să scrie de mână în 2016, relatează viaţa unui narator anonim devenit în întregime dependent de anturajul său în urma unei boli, conform stiripesurse.ro.

Sam Shepard, autor a peste 55 de piese de teatru şi laureat al premiului Pulitzer în 1979, pentru piesa “Buried Child”, a murit la 73 de ani de scleroză laterală amiotrofică, boală neurodegenerativă numită şi boala Charcot.

Atunci când a început redactarea acestui manuscris, nu mai era deja în stare să utilizeze o maşină de scris, subliniază editura. El nu şi-a mai putut folosi apoi nici mâinile, dar şi-a continuat munca dictând pasaje pe un dictafon în casele sale din Kentucky şi din California. Înregistrările au fost transcrise de surorile sale care apoi i-au citit textul, a explicat editura Knopf într-un comunicat.

Patti Smith, care i-a fost amantă şi apoi prietenă şi împreună cu care a scris deja “Cowboy Mouth”, l-a ajutat apoi să termine cartea. Shepard a recitit apoi totul împreună cu fiica sa la 20 iulie, iar copiii lui au adus manuscrisul la editură în luna de după moartea sa.

Rezultatul este “o proză magnifică”, “vie, obsedantă, profund emoţionantă, expresia intransigentă a vulnerabilităţilor care fac din noi oameni şi o celebrare a familiei şi a vieţii”, potrivit editoarei autorului, LuAnn Walther.

Facebook Comments

Leave a Reply

Privacy Preference Center


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 95