Text al unui laureat al premiului Nobel, REFUZAT de 19 edituri franceze – Ana are carti!

Text al unui laureat al premiului Nobel, REFUZAT de 19 edituri franceze

Scriitorul Claude Simon, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1985, ar mai putea fi publicat astăzi în Franţa? Nu, au răspuns 19 edituri care au refuzat un text al maestrului Noului roman care le-a fost trimis de un admirator al scriitorului francez, relatează AFP.

6449088“Discutam cu un scriitor foarte cunoscut despre literatură şi edituri. El îmi scria: ‘Niciun editor, astăzi, nu ar accepta să-l publice pe Claude Simon'”, a povestit, la postul de radio France Inter, autorul acestei farse, Serge Volle, conform stiripesurse.ro.

Pentru a se încredinţa de acest lucru, Serge Volle, în vârstă de 70 de ani, a trimis către 19 edituri circa 50 de pagini din “Palace”, un roman apărut în 1962.

Rezultatul a fost foarte clar: 12 edituri au spus “nu”, iar şapte nici măcar nu au răspuns.

Serge Volle a povestit pe postul public că o editură şi-a justificat refuzul explicând că “frazele (din ‘Palace’) sunt nesfârşite, motiv pentru care cititorul pierde total firul”.

“Naraţiunea nu permite elaborarea unei intrigi veritabile cu personaje bine conturate”, a adăugat editura.

Serge Volle a apreciat că aceste 19 refuzuri arată că operele literare care nu încearcă să fie facile şi nu îşi propun să stabilească recorduri de vânzări sunt abandonate. Parafrazându-l pe Proust, el a reamintit că înainte de a scrie trebuia să fii celebru. “Astăzi face furori conceptul de carte de unică folosinţă”, a acuzat el.

Verdictul este însă unul sever, notează AFP. L-ar fi publicat în urmă cu 50 de ani un editor pe Eric Vuillard, laureat al premiului Goncourt în acest an? Nu este deloc un lucru sigur, apreciază agenţia franceză de ştiri.

Scriitura lui Claude Simon, mort în 2005, este dificilă, fapt recunoscut şi de admiratorii săi, şi, în pofida faptului că a primit un premiu Nobel, este un autor mai degrabă necunoscut.

Facebook Comments

Leave a Reply

Privacy Preference Center


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 95