Radu Mihăileanu, film după “Istoria iubirii” de Nicole Krauss. Din 9 iunie, în cinematografe - Ana are carti!

Radu Mihăileanu, film după “Istoria iubirii” de Nicole Krauss. Din 9 iunie, în cinematografe

“Povestea iubirii/ The History of Love”, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va rula pe marile ecrane din România începând cu 9 iunie.

Bazată pe bestseller-ul “Istoria iubirii” scris de Nicole Krauss şi a cărui recenzie o poţi citi AICI, pelicula, parţial filmată în România, urmăreşte povestea de dragoste dintre Leo (Derek Jacobi) şi Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.

Istoria iubirii

„Toate filmele mele sunt poveşti de dragoste. Poveşti disperate de dragoste, despre oameni obişnuiti care înfruntă obstacole şi o iau de la capăt, copleşindu-ne cu grandoarea şi splendoarea lor. Dar niciunul nu cedează, cu toţii continuă să iubească, să existe,” spune Radu Mihăileanu, citat de Hotnews.

Despre actorii din “Povestea iubirii”, Radu Mihăileanu spune că soarta i-a surâs. Derek Jacobi este „un actor complet, cu sufletul deschis, care trece de la comedie la tragedie la fel de simplu cum ar traversa strada”. Britanica Gemma Arterton, fosta Bond Girl, „a avut sarcina dificilă de a fi credibilă în rolul celei mai iubite femei din lume şi a reuşit să joace toate vârstele personajului său, de la 18 la 75 de ani, cu atâta intensitate”.

Despre Sophie Nelisse, cunoscută pentru rolul din “The Book Thief”, spune că este „un geniu de 15 ani, plin de energie, care sare de la drama la comedie într-o secundă, care înţelege toate mizele dramatice şi are acea capacitate rară de a controla totul şi de a se uita pe sine atunci când joacă”.

Pelicula “Povestea iubirii” este o coproducţie Franţa-Canada-Belgia-România, co-producătorul român fiind Libra Film. Filmările au avut loc la Cluj şi Bucureşti, la Montreal şi New York. Filmul este distribuit de Transilvania Film, începând cu 9 iunie, în cinematografele din toată ţara.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!