“Poporul cărţii” de Geraldine Brooks – Ana are carti!
Poporul cartii

“Poporul cărţii” de Geraldine Brooks

Indică-mi o carte despre… o carte şi drumul pe care aceasta îl parcurge prin istorie şi poţi să fii sigur(ă) că va intra instant pe lista mea de lecturi obligatorii. Acesta este motivul pentru care am ieşit din librărie cu “Poporul cărţii” de Geraldine Brooks în poşetă.

Bine, nu neg că a contat şi faptul că autoarea australiană a primit premiul Pulitzer (e drept că pentru alt roman, “March”). Sau că volumul se inspiră din fapte reale.

Ce mai, argumente am avut, nu am de ce să mă plâng. Acum să vedem câte rezistă lecturii…

Până ma întorc cu recenzia, fac mai jos copy/paste după prezentarea realizată de editură, cea care mi-a făcut cu ochiul în librărie de nici n-am simţit când am deschis portofelul:

Poporul cărţii povesteşte periplul unui vechi manuscris cu anluminuri, care a supravieţuit de-a lungul câtorva secole de exil, epurări şi războaie graţie devotamentului şi sacrificiului unor oameni de toate confesiunile – evrei, musulmani şi creştini. O fericită împletire de fapte reale şi de ficţiune duce cartea, din mâinile Hannei Heath, restauratoare contemporană de manuscrise medievale, înapoi în timp, la creatorul anluminurilor. Putem urmări astfel parcursul ei din Sevilla anului 1480 în bagajul evreilor expulzaţi din Spania în 1492, apoi în mâinile inchizitorului Veneţiei, care a salvat-o în 1609, în ale celui care i-a refăcut legăturile în Viena anului 1894 şi asistăm la dispariţia ei în perioada ocupaţiei naziste din Sarajevo şi la reapariţia în acelaşi oraş, brăzdat acum de cicatricele conflictelor interetnice.”

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI (ebook), de AICI, de AICI (ebook) sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate