Poeta Ana Blandiana iubește același bărbat de la 18 ani. Poveste emoţionantă - Ana are carti!

Poeta Ana Blandiana iubește același bărbat de la 18 ani. Poveste emoţionantă

Departe de lumea mondenă și de scandalurile din showbiz, poeta Ana Blandiana (74 de ani) iubește cu foc același bărbat, de la 18 ani. Cum a rezistat această poveste de dragoste celor peste cinci decenii care au încercat-o a povestit chiar scriitoarea.

Ana Blandiana, care anul acesta a fost desemnată Poetul European al Libertăţii, a făcut mărturisiri inedite despre viața ei pentru life.ro, acceptând să ofere un interviu alături de soțul ei, Romulus Rusan (81 de ani).

„Odată eram de mână pe stradă, aveam deja decenii de căsătorie, și când ne-am întâlnit cu un coleg s-a uitat la noi și a spus: «Pentru Dumnezeu, nu v-ați plictisit încă unul de altul?». Mi s-a părut comic… Niciodată nu mă gândisem în termenii ăștia. Nu exista timpul pentru plictiseală, amândoi scriam. Eu nu aș fi rezistat fără un punct de sprijin în univers”, i-a povestit Ana Blandiana jurnalistei Cristina Stănciulescu.

Romulus Rusan a rememorat și el ziua în care a cunoscut-o pe aleasa inimii sale: „Am mituit un coleg, era Sf. Ion, îl chema Ion Rahoveanu, Dumnezeu să-l odihnească. I-am spus: «Dacă-mi faci cunoștință cu fata asta, plătesc eu toată consumația onomasticii». Atunci am făcut cunoștință și după aia am condus-o la gară”. „Și pe drum m-a cerut de soție. Mi-a făcut o impresie mizerabilă”, l-a întrerupt poeta. „Dar a funcționat ceva din prima clipă. Mamei i-am povestit despre el, dar nu i-am spus, pentru că m-am gândit că n-o să se spele niciodată de o asemenea neseriozitate”,a mai spus Ana Blandiana.

Întrebat dacă în toți aceștia ani a fost gelos pe soția sa, Romulus Rusan a răspuns afirmativ. Ana Blandiana, însă, a intervenit: „Nu știu dacă a fost gelos, în orice caz, nu excesiv și nici pe departe cum ar fi fost normal, ca să zic așa. Dar ce este extraordinar este că nu a fost niciodată invidios. Eu sunt conștientă că n-a fost ușor de-a lungul timpului să aibă o soție ca mine. N-a fost ușor, pentru că am avut tot timpul probleme, pentru că am devenit tot mai cunoscută, pentru că oamenii sunt răi și au tendința să-l jignească pe bărbatul care nu este considerat mult deasupra soției sale”.

Cum au rezistat cei doi alături atâta timp? Romulus Rusan îi spune zilnic soției sale „Te iubesc”, chiar de mai multe ori. Iar Ana Blandiana pune punctul pe „i”: „Esențial a fost că fiecare se gândea mai mult la celălalt decât la el”.

Toata povestea lor de iubire, dar şi imagini emoţionante cu cei doi, AICI

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!