Editura Nemira… Nu știu ce m-aș fi făcut fără tine! Cine mi-ar mai fi dat un Stephen King, o Ursula K. LeGuin, un George R.R. Martin și o serie de romane SF despre care nu știu nimic în afară de faptul că îmi place la nebunie coperta lor? Nimeni!
Dar să terminăm cu melodrama şi să trecem la lucruri serioase. Încep prezentarea ultimelor achiziții cu…
Nuvele de Stephen King: Un strop de sânge
Deși nu sunt un mare fan nuvele, în cazul lui Stephen King mă vad nevoit să fac o excepție și să le ador pur si simplu. Talentul lui SK de a crea lumi îngrozitoare sau, din contră, perfecte din care să nu mai vrei să ieși se manifestă cu aceeași uşurință și în 100 de pagini, și în 600. Dovada acestei afirmații o constituie volumele “Anotimpuri diferite” şi “La asfințit”. Iar acum sunt sigur că “Un strop de sânge” va confirma ceea ce știu deja: Stephen King este Regele cuvintelor!
Editura Nemira o prezintă așa:
„UN STROP DE SÂNGE crește audiența“ e deviza reporterilor TV. Iar o bombă plasată într-o școală devine, firește, o știre de top. Pe care Holly Gibney (cu care cititorii au făcut cunoștință în seria BILL HODGES și în romanul Străinul) o urmărește exact când investighează primul ei caz: dispariția unui câine. Iar tânăra cu ambiții profesionale mai mărețe de-atât descoperă că totuși ceva nu e în regulă cu reporterul care a ajuns primul la locul exploziei.
În TELEFONUL DOMNULUI HARRIGAN destinele a doi bărbați sunt legate, în mod improbabil, printr-un bilet la loto și un telefon mobil. O serie întreagă de accidente formează o legătură inexplicabilă, de-a dreptul tulburătoare.
VIAȚA LUI CHUCK începe cu sfârșitul și, într-o cronologie inversă, ne face martorii unor momente tandre, intime din viața omului care moare în primele pagini.
Iar în ȘOBOLANUL, un scriitor în căutarea inspirației face un pact cu diavolul, sacrificând ce are mai drag pe lume pentru ambiție.
„O nouă lovitură de maestru!“ KIRKUS REVIEWS
„King își iubește personajele, iar grija cu care le dezvoltă îl face părtaș pe cititor la experiențele lor profund tulburătoare. O colecție excelentă și măiestria pe care o așteaptă cititorii de la King.“ PUBLISHERS WEEKLY
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI
Nuvele de Ursula K. Le Guin: Lumii îi spuneau pădure
Încă o nuvelă… Am citit-o pentru prima dată în anii de după Revoluție și mi-a plăcut mult, dar apoi nu știu cum a dispărut din bibliotecă. Acum o să o recitesc, apoi o să o așez lângă mini colecția de romane semnate Ursula K. Le Guin. De data aceasta, o să am mai multă grijă și nu o s-o las să părăsească apartamentul.
Editura Nemira o prezintă astfel:
Câștigător al premiului HUGO. Finalist al premiilor NEBULA & LOCUS
Planeta Athshe era un paradis ai cărui locuitori erau binecuvântați cu o înțelegere mistică a vieții. Însă existența pașnicilor athsheeni se schimbă pentru totdeauna când lumea lor este invadată de yeomenii cei însetați de sânge, căci sunt reduși la statutul unor sclavi aflați la cheremul unor stăpâni nemilostivi. Iar disperarea îi împinge să se revolte. Numai că violența ajunge să amenințe înseși principiile de bază ale societății lor, pervertindu-le credințele și modul de viață. Și, de îndată ce comit prima crimă, își dau seama că au pornit pe un drum fără întoarcere.
„Le Guin scrie într-un stil direct și captivant despre ființe care simt că sunt sfâșiate de forțele uriașe care acționează în societate – fie ele tehnologice, politice sau economice – și care luptă cu mult curaj să își păstreze integritatea.“ The New York
Times Book Review
„Asemenea tuturor marilor scriitori, Ursula K. Le Guin creează lumi imaginare care reușesc să ne vindece și să ne ajute să ne întoarcem, cu inimile ușoare, în universul nostru.“ The Boston Globe
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI
Nuvele de George R.R. Martin: Cavalerul celor şapte regate
Iar acum trei nuvele… Deși nu credeam, se pare că încă mai sunt nostalgic după romanele din seria “Cântec de gheață și foc”, iar așteptarea unei noi cărți devine din ce în ce mai insuportabilă. Altfel nu-mi explic de ce atunci când am revăzut această carte am simțit că trebuie să o am, deși atunci când a apărut în 2015 nu prea m-a impresionat. Poate că motivul a fost faptul că volumul conține… nuvele. Oricum acum abia aștept să vizitez iar Westerosul…
Editura Nemira o prezintă astfel:
Cu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobişnuiti bântuiau prin Westeros…
Înainte de Tyrion Lannister şi de Podrick Payne au fost Dunk şi Egg. Sir Duncan cel Înalt, un calaver novice dar curajos, îşi întrece rivalii cel puţin prin statură, dacă nu prin experienţă. Alături de el se află varianta lui în miniatură, Egg, un băiat al cărui nume adevărat (ascuns de toţi cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deşi eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au în faţa lor aventuri extraordinare.
Acţiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Şapte Regate adunate pentru prima oară într-un singur volum are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra oraşelor distruse. Iar Westerosul e plin de comploturi regale, rivalitati, dar şi de eroi.
Robopocalipsa și Robogeneza – Daniel H. Wilson
În sfârșit, două romane… Două romane apărute în 2015 și tratate cu indiferență de către subsemnatul. Această indiferență a durat până acum câteva luni când, neavând ce să citesc în timp ce mă aflam la o coadă, am găsit pe internet un fragment din “Robopocalipsa”. Și cum coperta mi-a plăcut, am început să-l citesc.
La final, am zis “WOW!!! Trebuie să am această carte”. Când am cumpărat-o, am aflat că există și o continuare, “Robogeneza”. Și deși niciodată nu cumpăr o serie de romane decât după ce am citit și plăcut primul volum, am făcut o excepție și am achiziționat-o și pe aceea. Știu… Îmi place să trăiesc periculos 🙂 !
Editura Nemira le prezintă astfel:
Robopocalipsa, “înfricoşătoare, scrisă minunat şi mult mult prea plauzibilă“
„O lectură care te ţine cu sufletul la gură.“ Stephen King
Într-un viitor nu atât de îndepărtat, roboţii ne-au făcut viaţa mult mai uşoară: ne curăţă bucătăriile, ne conduc maşinile şi luptă în războaie în locul nostru – până când această tehnologie avansată se întoarce împotriva celor pe care îi servea. Controlată de o inteligenţă artificială numita Archos, reţeaua globală de maşinării de care lumea noastră a ajuns să depindă devine subit cel mai mare duşman al ei. La Ora Zero – momentul în care roboţii atacă – rasa umană este aproape anihilată. Pe măsură ce supravieţuitorii se adună, umanitatea se solidarizează pentru prima dată în încercarea de a riposta.
„Robopocalipsa este genul de roman despre răscoala roboţilor care nu ar fi putut fi scris decât într-o epocă în care roboţii devin o parte obişnuită din viaţa noastră de zi cu zi. Aceasta nu este o speculaţie despre un viitor îndepărtat, plin de fiinţe sintetice de neînţeles. Este la cinci minute depărtare în viitorul Pământului plin de roboţii pe care îi luăm de buni.“ io9.com
„O operă de ficţiune vizionară: înfricoşătoare, scrisă minunat şi mult mult prea plauzibilă.“ Lincoln Child
Robogeneza, “o poveste palpitantă despre pericolele pe care le aduce tehnologia avansată“
„O poveste ingenioasă şi puternic vizuală despre războiul dintre oameni şi roboţi.“ The New York Times
Mathilda Perez, fetiţa care are acces la comunicarea pe căi ascunse, vrea să-i salveze viaţa fratelui ei şi, în plus, trebuie să identifice o nouă ameninţare. Pe de altă parte, în rândurile celor din neamul Osage supravieţuitorii obosiţi se străduiesc să redevină războinici. Iar de pe malurile unui Tokyo devastat, inventatorul Takeo Nomura şi iubita lui fac o descoperire uimitoare în ocean.
Cu ajutorul unei subtile cunoaşteri a tehnologiei roboţilor, Daniel H. Wilson inventează o lume suprarealistă la doar un pas de lumea noastră. Faţă în faţă cu o nouă provocare Archos R-14 poate fi singura speranţă de supravieţuire.
„Un roman care bântuie cititorul… Wilson construieşte într-un ritm înfricoşător o poveste palpitantă despre pericolele pe care le aduce tehnologia avansată în viaţa noastră.“ Los Angeles Times