Misterele morţii lui Sadoveanu. A fost asasinat de un mason? – Ana are carti!

Misterele morţii lui Sadoveanu. A fost asasinat de un mason?

Scriitorul Mihail Sadoveanu a murit în dimineaţa zilei de 19 octombrie 1961, fiind înmormântat două zile mai târziu în Cimitirul Bellu. Potrivit surselor oficiale, scriitorul a murit în urma unui infarct, acesta având unele probleme cardiace mai vechi, însă, conform historia.ro, există şi alte versiuni cu privire la sfârşitul lui Sadoveanu.

Astfel, acesta ar fi murit într-un vagon de tren, şi nu în locuinţa sa. Una dintre variante arată că ar fi fost asasinat de un mason care l-ar fi lovit în cap cu un obiect dur. Despre scriitor se vorbea că ar fi fost liderul francmasonilor din România, pe care i-ar fi trădat în favoarea regimului comunist. Scriitorul a fost chiar Mare Maestru al Masoneriei Române.

O altă versiune care circulă cu privire la moartea scriitorul se referă la decesul lui după ce ar fi ingerat o substanţă miserioasă, decesul având loc tot într-un vagon de tren. Se spune că această substanţă ar fi fost un afrodisiac, Sadoveanu, în ciuda vârstei, având se pare un apetit sexual crescut.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate