“Hanul Jamaica” de Daphne du Maurier – Ana are carti!

“Hanul Jamaica” de Daphne du Maurier

322805

Între cărţile primite de la edituri pentru “recenzare” şi infinita listă personală de must-read, câteodată o mai iei şi pe câmpii. Că altfel nu pot să-mi explic ce mi-a venit de m-am îndreptat spre canapea cu o carte pe care nu o aveam în plan, cel puţin nu în viaţa asta!, şi pe care… (mda, confesiune făcută cam cu jumătate de gură)… şi uitasem că o deţin în bibliotecă.

Acum…

Nu are nici un sens să revin asupra faptului că romanul “Rebecca” reprezintă plăcerea mea vinovată. Ţi-am spus-o deja AICI unde am şi încercat să explic în două vorbe de ce… E drept însă că după ce am dat ultima pagină şi m-am uitat buimacă la zorii de zi pentru care Daphne du Maurier a făcut tot posibilul să mă ţină trează o noapte întreagă, nu m-am repezit să caut alte romane semnate de ea. Da, m-am întors la “Rebecca” de vreun catralion de ori (şi puţin îmi pasă dacă avem de-a face cu un posibil plagiat, aceasta este o discuţie care nu m-a pasionat niciodată), dar ce alte cărţi a scris autoarea ei nu m-a interesat. De parcă dincolo de “Rebecca”, nimic nu mai poate ieşi la fel de PERFECT din peniţa acestei scriitoare pasionate de suspans şi gotic (o combinaţie după care eu mă dau în vânt!).

Aşa că acum sper că-mi înţelegi surpriza când m-am trezit cu “Hanul Jamaica” în braţe. N-am nici cea mai vagă idee despre ce e vorba în ea, dar aflu de pe coperta patru că lui Alfred Hitchcock i-a plăcut atât de mult încât a ecranizat-o.

Eu zic ca începe (mă rog, sau se termină) bine!

 

Facebook Comments

Leave a Reply