A trecut ceva timp de când nu am contribuit la rubrica ʺCe cărți ne-am mai luatʺ. Așa că a sosit vremea să nu mă mai sustrag obligațiilor de serviciu și să le îndeplinesc așa cum trebuie… Nu de alta, dar șefa de la anaarecarti.ro veghează!!!
Încep cu romanele Regelui (nici nu se putea altfel!). Le aștept de când am aflat despre ele în 1993, din prefața romanului ʺCarrieʺ. Din momentul acela, am știut că vreau să le citesc alături de alte titluri precum ʺCarrieʺ, ʺShiningʺ, ʺSalem Lotʺ, ʺApocalipsaʺ și ʺItʺ.
Pe scurt despre ʺFocul viuʺ și ʺCujoʺ: în primul, o fetiță cu puteri supranaturale se luptă cu o organizație malefică, iar în al doilea, un Saint Bernard drăgălaș, dar turbat terorizează un orășel… Exact ce aveam nevoie pentru câteva nopți perfecte de suspans și groază.
Editura le prezintă astfel:
Focul viu
„Poți să aprinzi focuri, draga mea. Ești o brichetă Zippo uriașă.“
„Focul viu” este roman finalist al premiilor LOCUS (1981) & BFA (1981)
Ca să câștige niște bani în plus în timpul studenției, Andy McGee și Vicky Tomlinson s-au oferit ca subiecți voluntari pentru un experiment orchestrat de o organizație guvernamentală sub acoperire, cunoscută sub numele de Atelierul. Dar efectul a constat în trezirea în cei doi tineri a unor abilități metapsihice latente excepționale, care s-au manifestat într-o manieră și mai înfricoșătoare atunci când s-au îndrăgostit și au avut un copil împreună. Fiica lor, Charlie, a fost înzestrată la naștere cu cea mai incontrolabilă și mai ieșită din comun putere văzută vreodată – pirochinezia, abilitatea de a crea foc cu puterea minții. Acum, agenții nemiloși ai Atelierului sunt pe urmele acestei anomalii genetice neprevăzute și încearcă să o captureze în scopuri diabolice. Ceea ce agenții nu iau în calcul este că satisfacția răzbunării este atractivă până și pentru un copil.
Chinta regală este acum completă și în limba română! Carrie (1974), Shining (1977), Focul viu (1980), Doctor Sleep (2013) și Institutul (2019) sunt cinci romane în care Stephen King abordează tema copiilor cu puteri speciale. Și de fiecare dată o face într-un mod surprinzător.“
Marian Coman, redactor-șef Armada
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI
Cujo
Bestseller The New York Times
„Odată ca niciodată, nu cu multă vreme în urmă, un monstru a sosit în orășelul Castle Rock, Maine.“
Cujo era un câine de aproape nouăzeci de kilograme, dar prietenos, iubitor și loial „trinității“ sale: BĂRBATUL, FEMEIA și BĂIATUL. Se străduia mereu să nu fie un CÂINE RĂU. Numai că totul s-a schimbat când uriașul Saint-Bernard de aproape nouăzeci de kilograme a pornit la vânătoare și a intrat într-o grotă, unde a fost mușcat de un liliac. Bietul Cujo se îmbolnăvește și, încet, încet, își pierde mințile, fiind bântuit de gânduri de-a dreptul criminale. Nu peste mult timp, Saint-Bernardul va deveni centrul unui incontrolabil vârtej al grozei, care îi va absorbi pe toți cei din jurul său. Astfel, orășelul Castle Rock va fi din nou stăpânit de teroare, furie și nebunie… Și pentru nimeni nu pare să mai existe vreo scăpare.
„Cel mai tulburător roman al lui Stephen King!“ – The New York Times
„Un roman de-a dreptul mușcător, terifiant și plin de suspans…“ – Publishers Weekly
„O capodoperă a literaturii horror!“ – Atlanta Journal
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI
Ce alte cărți mi-am mai luat
Joe Hill – NOS4A2 – DETALII, AICI
Brian Herbert & Kevin J. Anderson – Vânătorii Dunei – DETALII, AICI
Mary Robinette Kowal – Calea spre Marte (seria Doamna Astronaut 2) – DETALII, AICI
Sylvain Neuvel – O poveste care va urma & Până la ultima dintre noi (volumele 1 și 2 din seria Către stele) – DETALII, AICI