“Diana” de Carlos Fuentes – Ana are carti!

“Diana” de Carlos Fuentes

603

Dat cu banul, ales cu ochii închişi, lăsat pe altcineva să ia una la întâmplare, oprit la o literă din alfabet şi căutat apoi un titlu sau un autor care să înceapă cu ea – niciuna din variantele astea nu-mi plac când vine vorba despre următoarea carte care va fi citită, aşa că, în zilele când nimic din bibliotecă nu mă atrage, cum e şi ziua de azi, încerc să caut alte criterii ajutătoare.

După ceva frământări, m-am oprit la “Diana” lui Carlos Fuentes, pentru simplul motiv că mi-a plăcut “Gringo Viejo”. Desigur, asta nu e o garanție că o să-mi placă tot ce a scris el, dar e un imbold să încerc să-i citesc şi alte cărți.

Descrierea făcută de editură “Dianei” pare uşor de presă tabloidă, cu amănunte menite să vândă, pentru că menționează o întâlnire în avion cu Tina Turner şi include o referire la Bucureşti. Voi vedea dacă acestea chiar sunt atât de importante încât să-şi fi meritat locul. Iar cartea îi e dedicată unei femei – pe nume Diana, desigur – şi promite “sex şi politică, lumea actorilor şi ticurile scriitorilor”. Deja nu mai sunt atât de sigură că am ales bine…

Facebook Comments

Leave a Reply